Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Transportminister ser fremdrift efter Femern-møde

Femern-forbindelsen har høj prioritet, understreger Slesvig-Holstens delstatsminister for transport på møde.

Bliver den faste forbindelse over Femern Bælt til noget? Ole Birk Olesen (LA) er optimistisk.
Bliver den faste forbindelse over Femern Bælt til noget? Ole Birk Olesen (LA) er optimistisk.

Bliver den faste forbindelse over Femern Bælt til noget?

Det spørgsmål er flere måske begyndt at stille sig i takt med udskydelser og forsinkelser på grund af den tyske miljøgodkendelse af projektet.

Efter et møde fredag i Rødbyhavn er transportminister Ole Birk Olesen (LA) dog opløftet.

Her mødte den danske transportminister delstaten Slesvig-Holstens minister for økonomi, transport, beskæftigelse, teknologi og turisme Dr. Bernd Buchholz.

Han tiltrådte for to måneder siden, og hans syn på den tyske proces for myndighedsgodkendelse af den faste forbindelse over Femern Bælt er vigtig.

På mødet understregede Dr. Bernd Buchholz, at Femern-projektet har høj prioritet for den nye koalitionsregering i Slesvig-Holsten. Og at delstatsregeringen vil sikre, at den ansvarlige myndighed har de nødvendige ressourcer.

»Jeg er glad for den høje prioritet, som den nye slesvig-holstenske regering giver den faste forbindelse over Femern Bælt,« siger Ole Birk Olesen i en pressemeddelelse.

»Vores møde understregede den store betydning, som realiseringen af dette projekt vil få for både Slesvig-Holsten og Danmark.«

»Jeg ser frem til samarbejdet med Dr. Buchholz, og jeg ser frem til, at sænketunnelen under Femern Bælt bliver myndighedsgodkendt i løbet af sommeren 2018,« siger Ole Birk Olesen.

I forbindelse med besøget i Rødbyhavn fik de to ministre lejlighed til at besigtige det område, hvor den kommende tunnelelementfabrik skal etableres.

De fik også set, hvor den kommende sænketunnel bliver ført i land på Lolland.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.