Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Toppolitikere siger farvel til Henning Christophersen

Den tidligere vicepræsident for EF-Kommissionen, minister og Venstre-formand begraves torsdag.

Når Danmarks til dato højest placerede europapolitiker, Henning Christophersen, begraves torsdag, bliver det en usædvanlig koncentration af magt, der samles i Holmens Kirke i København.

Blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Danmarks nuværende EU-kommissær, Margrethe Vestager, har planlagt at deltage.

Ligeledes ventes en stribe nuværende og tidligere toppolitikere at møde op for at sige et sidste farvel.

Henning Christophersen døde 31. januar, 77 år gammel. Han døde efter kort tids sygdom i Bruxelles, hvor han var i forretningsøjemed. Han var nemlig i gang til det sidste.

Blandt andet var han formand for Metroselskabet, der står for at bygge metro i København. Men de fleste husker ham nok fra hans tid som først Venstre-formand og minister og siden EF-kommissær.

Christophersen var dansk kommissær og vicepræsident for EF-Kommissionen i perioden 1985-1995. Det var under franske Jacques Delors' formandskab.

Dermed er Christophersen den danske politiker, der har haft den mest magtfulde post i det europæiske samarbejde.

Han spillede blandt andet en stor rolle for tilblivelsen af det indre marked. Og også forarbejdet til den økonomiske og monetære union leverede han et betydeligt bidrag til.

Før han forlod den hjemlige scene til fordel for europæisk politik, var Henning Christophersen formand for Venstre. Han var finansminister under den konservative statsminister Poul Schlüter frem til udnævnelsen til kommissær.

Han var også udenrigsminister i den kortlivede SV-regering i slutningen af 1970'erne.

Efter den officielle begravelse i Holmens Kirke stedes Henning Christophersen til hvile under private former på Søllerød Kirkegård. Her skal han begraves ved siden af hustruen Jytte.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.