Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tom Behnke går af efter lønfråds

Tom Behnke trækker sig som formand for Rådet for Sikker Trafik, efter at han i strid med reglerne har givet rådets direktør, Anders Rosbo, en lønforhøjelse.

Den konservative retsordfører, Tom Behnke, har som formand for Rådet for Sikker Trafik givet lønforhøjelse, bonusordning og kontraktforlængelse til rådets direktør, Anders Rosbo.
Den konservative retsordfører, Tom Behnke, har som formand for Rådet for Sikker Trafik givet lønforhøjelse, bonusordning og kontraktforlængelse til rådets direktør, Anders Rosbo.

De Konservatives Tom Behnke er ikke længere formand for Rådet for Sikker Trafik. Det oplyser han i en pressemeddelelse, efter at Rigsrevisionen i en rapport har skrevet, at Behnke i strid med reglerne har givet rådets direktør, Anders Rosbo, en gylden kontrakt.

»Det vigtigste for mig er, at Rådet for Sikker Trafik kan fortsætte sit fantastiske arbejde for mere sikker trafik, og det skal denne sag ikke stå i vejen for,« siger Behnke.

Tom Behnke orienterede ikke Justitsministeriet eller forretningsudvalget i Rådet for Sikker Trafik, inden Rosbos kontrakt blev ændret, som vedtægterne ellers dikterer. Formandens generøsitet betød, at Anders Rosbos udbetalte løn – inklusive pension og værdien af fri bil – steg med 27 procent fra 2007 til 2011.

Tidligere kommunikationsrådgiver for De Konservative

Rosbo - som er tidligere kommunikationsrådgiver hos De Konservative - får i dag en løn på 1,1 million kroner om året uden bonus, pension og bil. Han siger til Jyllands-Posten, at han formodede at alle regler blev overholdt, og han erklærer sig overrasket over kritikken fra Rigsrevisionen.

Sagen fik tidligere på dagen Enhedslisten til at kræve Behnkes afgang.

»Behnke har både misbrugt sin position og skatteborgernes penge, og han har overtrådt vedtægterne. Derfor kan han absolut ikke blive siddende på posten. Han må fjernes, hvis han ikke går frivilligt,« sagde Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, til Jyllands-Posten.

Opdateres

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.