Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Togtrafikken til Kastrup er halveret efter id-kontrol

Med id-kontrollen er det ikke længere lige så attraktivt at tage toget fra København til lufthavnen i Kastrup.

Med id-kontrollen er det ikke længere lige så attraktivt at tage toget ud til lufthavnen i Kastrup. Her et billede fra 4. januar, første dag med id-kontrollen. Free/Frederik Hagemann-nielsen, Ritzau
Med id-kontrollen er det ikke længere lige så attraktivt at tage toget ud til lufthavnen i Kastrup. Her et billede fra 4. januar, første dag med id-kontrollen. Free/Frederik Hagemann-nielsen, Ritzau

København. Siden id-kontrollen blev indført 4. januar, benytter langt færre sig af tog for at komme frem til Københavns Lufthavn i Kastrup.

Det skriver Jyllands-Posten.

I de første tre måneder af 2016 benyttede 155.000 passagerer sig af tog til lufthavnen. I samme periode sidste år var det tal på omkring 316.000. Det er dermed mere end en halvering.

Det viser en opgørelse over konsekvenserne af id-kontrollen, som lufthavnen har foretaget.

Kasper Hyllested, pressechef hos Københavns Lufthavne, giver id-kontrollen skylden.

- For os er det afgørende, at man let og hurtigt kan komme til og fra lufthavnen i København fra hele Danmark. Derfor er vi meget opmærksomme på, når der sker sådan en udvikling, siger Kasper Hyllested til Jyllands-Posten.

- Derfor kører der ikke længere direkte tog til lufthavnen, og derfor skal alle rejsende nu skifte på hovedbanegården, ligesom der i dag kører langt færre tog ud til lufthavnen, tilføjer han.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) er ikke overrasket over udviklingen.

- Jeg har hele tiden sagt, at det her kunne blive konsekvensen. Det er nu sket, og det kan jeg kun beklage. Af samme grund tager jeg løbende spørgsmålet om id-kontrol op med min svenske kollega, Anna Johansson, siger han til Jyllands-Posten.

SF og Socialdemokraterne kræver, at der bliver genindført direkte tog til lufthavnen. Rasmus Prehn, transportordfører for Socialdemokraterne, mener, at udviklingen er "uacceptabel".

Pendlertalsmand Michael Randropp siger, at id-kontrollen har halveret DSB's drift til lufthavnen. Derfor bør det ikke komme som en overraskelse, at passagertallet er halveret.

- Nu ser vi jo bare konsekvensen af det. Men det er jo en uholdbar situation for alle parter. Vi foreslår, at man laver én samlet id-kontrol og ikke både en i lufthavnen og en 12 minutter senere på Hyllinge Station, siger han til Ritzau.

Dansk Folkeparti forstår dog ikke, hvordan man kan give id-kontrollen skylden for de faldende tal.

- Det kan måske i stedet skyldes, at folk har mistet tilliden til DSB og til, at toget kommer til tiden på grund af den senere tids mange driftsforstyrrelser, siger DF's transportordfører Kim Christiansen til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.