Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tørnæs: Nigeria har lovet at tage afviste asylansøgere tilbage

Danmark vil støtte Nigeria i at identificere egne statsborgere. Målet er at sende afviste asylsøgere hjem.

Udviklingsminister, Ulla Tørnæs.
Udviklingsminister, Ulla Tørnæs.

Regeringen håber, at samtlige de nigerianere, der får afslag på asyl i Danmark, fremover vil kunne sendes tilbage til deres hjemland.

Det siger udviklingsminister Ulla Tørnæs (V), der netop er vendt hjem fra en rejse til Nigeria, hvor der er underskrevet en hensigtserklæring om styrket samarbejde om hjemsendelser.

»Det er et vigtigt signal til de nigerianere, der måske overvejer at drage til Europa for at finde håbet om en bedre fremtid, at man ikke kan få ophold i Europa,« siger hun.

Nigeria er særligt vigtigt i den sammenhæng, fordi det er Afrikas folkerigeste land. Og ifølge Ulla Tørnæs er det også derfra, de fleste migranter kommer.

Der er i øjeblikket 19 nigerianere i Danmark, der har fået afslag på asyl, men endnu ikke er rejst frivilligt hjem. De er i det, der kaldes udrejseposition.

Statistikken viser, at kun fem procent af de nigerianere, der søger asyl i Danmark, rent faktisk får det.

Men der har været problemer med at få Nigeria til at tage imod de personer, der får afslag på asyl. Blandt andet fordi Nigeria ikke har følt sig sikker på, at de rent faktisk var nigerianske statsborgere.

Det kan landet fremover få hjælp til fra en pulje på 125 millioner kroner, som den danske regering har sat af til blandt andet at uddanne myndighederne i at identificere egne borgere. Noget for noget, lyder mantraet.

»Det, Nigeria har forpligtet sig til, er at tage de afviste asylansøgere tilbage,« fastslår Ulla Tørnæs.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.