Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tørnæs: Danmark bør forklare sig og aflive myter

Det vil være fornuftigt, hvis den danske regering i EU redegør for asylstramninger, mener EU-parlamentariker.

Det vil gavne Danmark, hvis regeringen forklarer EU-Parlamentets udvalg for borgerrettigheder, at asylansøgere ikke får trukket guldtænder ud ligesom jøder i KZ-lejre eller får konfiskeret deres vielsesringe af danske myndigheder.

Det siger Venstres EU-parlamentariker Ulla Tørnæs efter opstandelse i udvalget, som kan læse artikler om danske asylstramninger i blandt andet New York Times.

- Jeg håber, at den danske regering vil tage imod den indbydelse, der måtte komme om at redegøre for den danske lovgivning i Europa. Så vi netop kan få aflivet de myter, der måtte være, og få fakta på bordet, siger Ulla Tørnæs.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) har to gange ændret sit lovforslag om smykker. Nu skal asylansøgere først betale værdier over 10.000 kroner i smykker eller kontanter, de måtte medbringe til Danmark, mod oprindelig 3000 kroner.

Asylansøgere skal heller ikke aflevere deres vielsesringe eller andre smykker med en særlig affektionsværdi. Ulla Tørnæs kalder lovforslaget "det mest misforståede".

- Man kunne nærmest få det indtryk, at enhver asylansøger i Danmark bliver rystet for at se, om der falder en mønt ud. Det er rimeligt, at man stiller samme krav om selvforsørgelse til asylansøgere som danske kontanthjælpsmodtagere, mener Ulla Tørnæs.

Lovforslaget strider hverken mod internationale aftaler eller EU-traktaten, lyder det fra Ulla Tørnæs. Andre lande vil som Schweiz formentlig bede asylansøgere forsørge sig selv, hvis de har adgang til velfærdsydelser, mener hun.

- Det er jo grundstenen i vores velfærdssamfund, siger Ulla Tørnæs.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.