Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tørklædeforbud ligner umulig mission for DF

DF vil have tørklædet fjernet blandt børn i folkeskolen. Men både Venstre og Socialdemokratiet siger nej til at forbyde folkeskoleelever at gå med tørklæde.

Socialdemokratiet kommer ikke til at støtte Dansk Folkepartis ønske om et tørklædeforbud blandt børn i folkeskolen. Det siger udlændinge- og integrationsordfører Dan Jørgensen (S).
Socialdemokratiet kommer ikke til at støtte Dansk Folkepartis ønske om et tørklædeforbud blandt børn i folkeskolen. Det siger udlændinge- og integrationsordfører Dan Jørgensen (S).

Socialdemokratiet kommer ikke til at støtte Dansk Folkepartis ønske om et tørklædeforbud blandt børn i folkeskolen.

Det siger udlændinge- og integrationsordfører Dan Jørgensen (S).

»Tørklæder har ikke samme undertrykkende effekt som burka. Derfor tænker vi, at forbud mod tørklæder er at gå for langt.«

»Men vi vil gerne være med til at diskutere, hvordan vi får færre religiøse symboler i det offentlige rum - herunder tørklæder,« skriver Dan Jørgensen i en SMS.

Han har ikke mulighed for at stille op til interview, men tilføjer:

»Skolen er vigtig i denne sammenhæng. Her skal børn lære, at de har et frit valg.«

»Piger skal frit kunne fravælge tørklæder. Det er en af grundene til, at vi har foreslået et opgør med de muslimske friskoler.«

Socialdemokratiet vil lukke friskoler, der har en andel af elever med udenlandsk baggrund på over 50 procent. Det er med henblik på at lukke muslimske friskoler.

DF kunne i sidste uge konstatere, at regeringspartierne Venstre og Liberal Alliance samt Socialdemokratiet meddelte, at de stemmer for et burkaforbud - eller maskeringsforbud, som det officielt kaldes.

Dermed var fjerde gang lykkens gang for DF med et burkaforbud. Tre gange tidligere havde DF forsøgt sig, men det var altså først efter et beslutningsforslag i sidste uge, at et flertal kom på plads.

Venstre har udtalt, at man ikke går ind for et tørklædeforbud. Det samme har regeringspartneren fra De Konservative.

Martin Henriksen medgiver, at det kan tage noget tid at overbevise de andre partier om et tørklædeforbud. Men han konstaterer, at de rykkede sig til sidst i burkadebatten.

»Jeg tror og håber på, at der er politikere fra andre partier, som godt kan se pointen i det, vi foreslår fra DFs side.«

»Vi er uenige om, hvorvidt vi skal forbyde tørklæder for offentligt ansatte. Det vil DF også gerne.«

»Men jeg håber, at når vi taler om børn og små piger, så kan de andre se, at dette faktisk er ment som en beskyttelse af dem,« siger Henriksen.

Han mener ikke, at børn kan overskue, »hvilket markant, politisk og religiøst symbol et tørklæde rent faktisk er«.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.