Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To ugers grænsekontrol har givet 422 asylansøgere

Antallet af asylansøgere har ligget lavt hen over weekenden, viser den daglige opgørelse over asyltallene.

København: Antallet af registrerede asylansøgere i de seneste tre dage har ligget på et stabilt lavt niveau.

Det viser den daglige opgørelse fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

Fredag søgte 26 personer asyl, lørdag 29 og søndag 19.

Tallene er dog hæftet med usikkerhed, da der løbende foretages efterregistreringer.

Derfor er tallet fra onsdag også opjusteret fra 17 til 23 personer, mens tallet fra torsdag er justeret fra 20 til 31.

Ifølge tallene fra de seneste fem dage bliver antallet af personer, der søger om asyl i Danmark, ved med at ligge lavere end i de første dage, efter at regeringen indførte midlertidig grænsekontrol 4. januar.

På de første tre dage med grænsekontrol var antallet af asylansøgere henholdsvis 108, 158 og 130. Siden er tallet faldet markant til mellem 70 og 41 i de reviderede opgørelser.

Det er to uger siden, at den midlertidige stikprøvekontrol ved den dansk-tyske grænse blev indført, og det samlede antal asylansøgere for perioden ligger nu på 422.

Onsdag oplyste Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, at grænsekontrollen bliver forlænget i 20 dage.

Regeringen vurderer, at der fortsat er risiko for, at et stort antal illegale udlændinge ophober sig i Danmark, fremgår det af en pressemeddelelse fra ministeriet.

- Det er ikke noget, vi gør med glæde, for både den svenske og den danske grænsekontrol hæmmer den frie bevægelighed, som vi i fællesskab har arbejdet hen imod i mange år i Europa, udtalte udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) onsdag.

- Men vi er i regeringen nødt til at reagere på denne helt ekstraordinære situation, og vi gør, hvad vi vurderer, der er nødvendigt for at sikre den offentlige orden og sikkerhed i Danmark.

Regeringen forventer, at der i år vil komme 25.000 asylansøgere til Danmark.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.