Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To partier kæmper om at sikre S borgmesterpost i Hvidovre

Dansk Folkeparti frygter at havne helt uden for døren i Hvidovre Kommune. SF kan sikre S flertal.

Dansk Folkepartis Mikkel Dencker vil gerne sikre Socialdemokratiet borgmesterposten i Hvidovre. Men SF prøver at vriste S ud af DF''s favn. Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Dansk Folkepartis Mikkel Dencker vil gerne sikre Socialdemokratiet borgmesterposten i Hvidovre. Men SF prøver at vriste S ud af DF''s favn. Scanpix/Mads Claus Rasmussen

København. Intet er afgjort i Hvidovre. Men meget skal gå galt, hvis ikke den socialdemokratiske borgmester, Helle Adelborg, skal sikre sig fire år mere på posten.

Når hun ikke allerede er kåret, skyldes det, at både Dansk Folkeparti og SF bejler til hende. De har begge mandater nok til at sikre S et flertal.

Og DF har på fornemmelsen, at Adelborg vil blive nødt til at vælge side.

»SF gik meget frem og byder sig til for at overtage den plads, DF har haft de sidste fire år,« siger Mikkel Dencker (DF), der er viceborgmester i dag.

»Men vi har stadig tre mandater og kan udgøre et flertal sammen med S. Og vi har ikke tænkt os at give vores indflydelse fra os. Så vi holder fast.«

»Det virker som om, at SF i deres valgforbund har bundet sig op på, at de ikke må indgå en konstitueringsaftale, hvor DF indgår. Det er i hvert fald min fornemmelse.«

Frygter I at blive sat helt uden for døren?

»Det er det, det ultimativt kan ende med. Men vi knokler videre for at bevare vores indflydelse.«

»DF skal have hænderne på rattet og være med i alle beslutninger, så vi kan sikre, at der fastholdes en ordentlig velfærd,« siger Mikkel Dencker.

Helt konkret vil han gerne sikre, at plejehjemmene i Hvidovre bliver udbygget.

Vil I være villige til at indgå en aftale, hvor SF er med?

»Ja, det har vi ikke noget imod,« siger Mikkel Dencker.

Partierne forhandler videre onsdag aften. DF vil bide sig fast i bordet og blive ved til den bitre ende, varsler Dencker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.