Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
B-tinget

To gange jul

Marie Krarup (DF)
Marie Krarup (DF)

Jeg synes, det er en katastrofe under udfoldelse, vi ser i Kokkedal. Et lille flertal helt uden respekt for deres modtagerlands kultur, tvinger modtagerlandets traditioner ud af lokalsamfundet.

I den forløbne uge har jeg bemærket to julehistorier:

Den første handler om et manglende juletræ i Kokkedal. I en beboerforening med muslimsk flertal i bestyrelsen nægtede man at bevilge 7.000 kr. til et juletræ, selvom man ganske kort forinden havde bevilget 60.000 kr. til en Eid-fest. Men at det slet ikke var et økonomisk spørgsmål fremgår nu af bestyrelsesmedlem Ismail Mestasis udtalelser til DR Nyheder. ” Jeg synes stadig, at vi skal stå fast og holde fast i den beslutning, for det her er ikke et økonomisk problem”. Og han tilføjer: ”Jeg har aldrig holdt jul. Og jeg ønsker ikke at stå for det her!”

Den anden julehistorie handler om, at mange muslimske familier modtager julehjælp fra Frelsens Hær. Frelsens Hær er blevet spurgt om det ikke er lidt underligt at give julehjælp til folk, der ikke er kristne, men deres svar var, at Frelsens Hær kun uddeler julehjælp efter ét kriterium, og det er fattigdom og ikke et troskriterium.[1] Flæskestegen bliver udskiftet med kylling, når hjælpen går til muslimer.

Jeg synes, det er en katastrofe under udfoldelse, vi ser i Kokkedal. Sådan forsvinder danske traditioner ud af Danmark. Et lille flertal helt uden respekt for deres modtagerlands kultur, tvinger modtagerlandets traditioner ud af lokalsamfundet. Hensynsløst og ubehageligt at overvære. Fornemmelsen af, at vi kommer til at se mere til det her i fremtiden, er skræmmende. En uhyggelig konsekvens af masseindvandringen. Men den er så forståelig, når man ser på den anden historie. Den smukke kristne indstilling om, at man hjælper alle – uanset tro. Sådan som Frelsens Hær gør. Man hjælper og viser tolerance og giver plads for andre. Men man kan bare ikke være sikker på, at alle andre har den samme indstilling! Mon fattige kristne får en Eid-kurv med flæskesteg i i nogen muslimske lande? Jeg har ikke hørt om det. Men måske skal jeg bare vente. Så vil islam forvandles til en vestlig tolerance-religion, der også anerkender andre religioner i stedet for at kalde dem vantro og behandle dem som andenrangs-mennesker. Det er desværre forventningen hos mange moderne danskere – at intolerancen er noget, der går over. At islams kerne er god og tolerant, og bare nogle gange bliver udlagt forkert af forbenede mørkemænd.

Det ville være dejligt, hvis det var sandt. Men det er det ikke. Muslimer kan heldigvis godt være tolerante. Og derfor var det også dejligt i ugens løb at høre muslimer protestere over beslutningen i Kokkedal. Som Gert Wilders så klogt har sagt: "Jeg skelner altid mellem muslimer og islam. De fleste muslimer er moderate, de fleste muslimer er ikke-voldelige, men islams ideologi er farlig."

Jeg håber, at muslimerne i det lange løb vinder over islam og får bibragt deres religion tolerance. Men indtil da må vi stå fast på at danskere i Danmark ikke skal berøves deres juletraditioner, fordi et intolerant mindretal ikke vil vise hensyn. Der skal skældes ud og råbes højt. For selvfølgelig skal de have en juletræ i Kokkedal.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.