Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tirsdag formiddag pustede den britiske ambassadør sig op over for Kristian Jensen: »Vi er ikke en lille nation«

Til et debatarrangement på Christiansborg om Brexit opponerede den britiske ambassadør mod Kristian Jensen, der forinden spydigt havde kaldt Storbritannien for en »lille nation.«

Arkiv: Finansminister Kristian Jensen (V).
Arkiv: Finansminister Kristian Jensen (V).

Den britiske ambassadør i Danmark, Dominic Shroeder, rejste sig op, skød brystet frem, og gav Kristian Jensen en opsang.

»Vi er ikke en lille nation,« var budskabet fra ambassadøren.

Det skriver blandt andre Guardian og Politiken.

Dermed svarede han på den danske finansminister Kristian Jensens spydige kommentar, hvori han beskrev Storbritannien som en lille nation.

»Storbritannien er på vej i en fælde. Som jeg før har sagt: Der findes to slags europæiske nationer. Der er små nationer – og så er der små nationer, som endnu ikke har indset, at de er små nationer,« sagde Kristian Jensen (V).

Kristian Jensens tale faldt under tirsdagens »The Road Towards Brexit« (Vejen mod Brexit, red.) konference på Christiansborg. Det samme gjorde ambassadørens svar.

Han oplistede, at Storbritannien fortsat er medlem af FN's permanente sikkerhedsråd, af G7 og G20, samt at Storbritannien vil fortsætte med at deltage i internationale missioner. Storbritannien er alt andet en lille nation, sagde ambassadøren.

»Dette er efter min mening, og jeg er sikker på, at det også er premierministerens mening, ikke en status eller attitude eller handlemåde, man forbinder med en formindsket eller skrumpende stormagt,« siger Dominic Schroeder.

Konferencen, der blev arrangeret af Altinget og Rasmussen Global, handlede om de danske perspektiver på Brexit og fremtidens forhold mellem EU og Storbritannien.

»Brexit er uheldigt for os, men en katastrofe for Storbritannien,« sagde Kristian Jensen.

Han pegede på, at briterne vil få svært ved at få den aftale, hvor de »plukker de dele, de har lyst til«. Det indre marked er »ikke en buffet, det er en samlet pakke«, sagde ministeren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.