Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tilmelding til Pressenævnet kan blive krav til mediestøtte

Justitsministeriet overvejer, om det skal være et krav for at mediestøtte, at man er omfattet af Pressenævnet.

Fremover bliver det måske en betingelse for at modtage mediestøtte, at man er tilmeldt Pressenævnet og omfattet af medieansvarsloven.

Justitsministeriet overvejer i hvert fald i øjeblikket, om det er muligt at indføre en ny ordning for de nyhedsmedier, der modtager offentlig mediestøtte.

Det oplyser kulturminister Mette Bock (LA) i et svar til Folketingets Kulturudvalg.

Diskussionen om sammenhængen mellem mediestøtte og medieansvarsloven blussede op i december, da netmediet Den Korte Avis trak overskrifter flere medier.

Den omdiskuterede netavis modtager offentlig mediestøtte, men er ikke tilmeldt Pressenævnet. Som pressens minister blev statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) draget ind i diskussionen under en spørgetime i december.

Her sagde han blandt andet, at der kan være behov for at diskutere rammerne for mediestøtte.

Det er Socialdemokratiets kultur- og medieordfører, Mogens Jensen, der har spurgt Mette Bock, om det bliver en del af regeringens kommende udspil for en ny mediestøtteordning at stille krav til mediestøtten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.