Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tilliden til Thorning smuldrer i S

Flere i den socialdemokratiske folketingsgruppe tror ikke længere, at Helle Thorning-Schmidt er partiformand ved næste valg. Den foretrukne afløser er Mette Frederiksen.

Kilder i den socialdemokratiske folketingsgruppe siger til BT, at det ville være at foretrække at gå til næste valg med en anden formand end Helle Thorning-Schmidt (S). Flere af dem ser gerne, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) afløser hende på posten.

Ifølge kilderne er der dog næppe nogen, der tør satse deres egen karriere ved at prøve at presse Helle Thorning-Schmidt ud, skriver BT. Men mange håber, at hun selv indser, at hun står til et ydmygende nederlag ved næste valg og forlader posten til fordel for et job i EU.

Spekulationerne er taget til i styrke efter et interview med finansminister Bjarne Corydon (S) i Politiken 16. december, hvor finansministeren ikke afviste, at han kan finde på selv at gå efter formandsposten.

- Til det vil jeg sige: Helt generelt skal man jo ikke skråt afvise eller give garantier for noget som helst, der handler om resten af ens liv. Det er formentlig generelt en dårlig ide, sagde Bjarne Corydon til avisen.

Ifølge BT hæfter kilder sig ved, at Bjarne Corydon betegnes som »Helles mand« og er en af hendes få støtter.

Fredag skrev Weekendavisen, at der er ministre, der ikke regner med, at Thorning står i spidsen for partiet ved næste valg, og at flere har tilsluttet sig den antagelse efter interviewet i Politiken.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.