Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tilbagevendt Messerschmidt: Det sejler

DF's stemmesluger markerer mandag sit comeback i politik under et grundlovsmøde i fødebyen Frederikssund.

Morten Messerschmidt gjorde politisk comeback mandag, hvor han talte til et grundlovsarrangement i Frederikssund.
Morten Messerschmidt gjorde politisk comeback mandag, hvor han talte til et grundlovsarrangement i Frederikssund.

Efter syv måneders sygeorlov er DF-profilen Morten Messerschmidt mandag vendt tilbage i politik i forbindelse med grundlovsdag.

Han har været sygemeldt siden oktober, hvor han fik et ildebefindende. Det skete i kølvandet på anklager om misbrug af EU-midler i fonden Feld og partialliancen Meld.

Selv om europaparlamentarikeren melder sig parat til at trække i arbejdstøjet igen, hænger sagen om misbrug af EU-midler stadig over ham.

EU's antisvindelenhed, Olaf, er stadig i gang med at udarbejde en redegørelse, der skal klarlægge omstændighederne omkring Feld og Meld.

Morten Messerschmidt mener dog ikke selv, at der er noget at komme efter.

»Det er som om, at nogen har spekuleret i, at vi bevidst skulle have indleveret falske ting eller tilranet penge til os selv, og det kan jeg slet ikke genkende, når jeg gennemgår tingene,« siger han efter sin tale i Frederikssund.

»Der handler det om, at jeg har været unøjagtig og også sjusket på nogle områder, men ikke – vil jeg sige – at der har været begået noget kriminelt eller svindel i den forstand.«

Han vil nu rette fokus mod det politiske arbejde og i særdeleshed indvandringspolitikken i Europa. For den sejler, mener han.

»Ingen kender dagen, men jeg vil i hvert fald arbejde målrettet på at omsætte mit mandat og vores placering i Europaparlamentet til politiske resultater,« siger stemmeslugeren fra det seneste valgt til EU-Parlamentet.

»Der er jo masser at tage fat på i forhold til brexit, og de muligheder det giver for Danmark, indvandringspolitikken, der jo fuldstændig sejler, og hele spørgsmålet om grænsekontrol. «

Under Morten Messerschmidts fravær har EU i høj grad været præget af briternes beslutning om at forlade politik.

Og nu er han klar til at bruge brexit som en mulighed for at skabe de forandringer i EU, som han længe har arbejdet for.

»Forhåbentlig kan Danmark stå skulder ved skulder med Storbritannien, så vi kan finde et alternativ til det EU, vi kender i dag,« siger han.

Morten Messerschmidt har siddet i Europaparlamentet siden 2009. I 2014 blev han valgt med 465.758 personlige stemmer. Det er det højeste antal personlige stemmer nogensinde i Danmark.

Dansk Folkeparti har betalt alle midler fra Meld og Feld tilbage. Der er tale om i alt 2,6 millioner kroner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.