Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tidligere V-fødevareminister afviser negligering af MRSA

Den resistente bakterie blev taget alvorligt fra første færd, siger Henrik Høegh, fødevareminister 2010-2011.

København. Smitten med den resistente MRSA-bakterie er steget eksplosivt de senere år. Det går for langsomt med at bremse smitten, lyder det fra regeringen.

Og konsekvensen kan blandt andet blive, at det bliver vanskeligere at behandle sygdomme hos mennesker med penicillin.

Men set i bakspejlet er der ikke noget, tidligere fødevareminister Henrik Høegh (V) ville have gjort anderledes.

Det siger han til Ritzau dagen efter, at hans ministerperiode fra 2010-2011 blev nævnt flere gange på et samråd om sagen.

Den nuværende minister, Esben Lunde Larsen (V), kunne blandt andet fortælle, at Henrik Høegh fik at vide, at forskere DTU pegede på "avlstoppen og opformeringsbesætninger" som områder, hvor der manglede viden.

Det skete i forbindelse med at samråd i november 2010. Men Høegh nævnte ikke oplysningerne på samrådet, oplyste Lunde Larsen onsdag.

Henrik Høegh husker her seks år senere ikke detaljerne i baggrundsmaterialet op til det konkrete samråd. Men han afviser, at politikerne og myndighederne dengang ikke tog sagen alvorligt nok.

- En sag som den her er der rigtig meget frygt og angst i. Derfor var det noget, vi var opmærksomme på krævede ressourcer, siger Høegh.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.