Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tidligere SF-minister var informeret om Skats fejl

To tidligere skatteministre - en fra Venstre og en fra SF - var informeret om problemerne med Skats ejendomsvurderinger, viser en ny gennemgang fra Rigsrevisionen.

ARKIVFOTO 2012 af Thor Møger Pedersen.
ARKIVFOTO 2012 af Thor Møger Pedersen.

Det er ikke kun tidligere skatteminister Kristian Jensen (V), som Rigsrevisionen har rettet søgelyset mod i sin nye gennemgang af sagen om Skats mange fejlagtige ejendomsvurderinger.

Også tidligere skatteminister for SF Thor Möger Pedersen blev informeret om, at Skats ejendomsvurderinger alt for ofte ramte ved siden af, skriver Politiken.

Folketingets statsrevisorer konkluderer dog, at ingen af de seks tidligere skatteministre, der er omfattet af gennemgangen, efter deres opfattelse har fået så klar besked om problemerne, at der er grundlag for at udtale direkte kritik af ministrene.

»Det er et utilfredsstillende forløb, der har været, men Rigsrevisionen har ikke fundet noget fældende bevis mod en enkelt minister,« siger formand for statsrevisorerne Peder Larsen (SF) til Politiken.

Ifølge Peder Larsen har der været problemer med ejendomsvurderingerne stort set siden 2003, hvor opgaven overgik til Skat.

Ud af de seks skatteministre, hvoraf fire var fra Venstre og to fra SF, er det ifølge gennemgangen kun Kristian Jensen og Thor Möger Pedersen, der blev orienteret om problemerne.

Sidstnævnte blev i august 2012 informeret om, at ministeriets revisorer året før havde kritiseret dele af administrationen af vurderingsloven, uden at han tog initiativ til at gøre noget ved problemet, og uden at Folketinget blev informeret.

Få måneder forinden var han ellers blevet stillet kritiske spørgsmål om, hvorfor Skat havde skruet grundværdierne voldsomt op - i nogle tilfælde med 70 til 80 procent.

Han svarede i den forbindelse, at han ikke fandt »anledning til at overveje grundværdiernes egnethed som beregningsgrundlag for den kommunale grundskyld«.

Thor Möger Pedersen oplyste torsdag til Politiken, at han ikke ønsker at udtale sig om sagen.

SFs skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen (SF), understreger, at »en minister, uanset hvem det er, skal orientere Folketinget korrekt«, og at det ikke er tilfredsstillende, at det ikke er sket.

Kristian Jensen blev ifølge gennemgangen i 2008 præsenteret for en plan om et nyt offentligt ejendomsvurderingssystem. Samtidig blev han informeret om, at mange af vurderingerne i det eksisterende system var »væsentligt for høje eller for lave«.

I dag fastholder han over for Jyllands-Posten, at han ikke har »nogen erindring om den forelæggelse og i hvilken sammenhæng, den tekst faldt«.

Han opfordrer Skatteministeriet til at offentliggøre alle dokumenter i sagen, så det ikke kun er brudstykker, der kommer frem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.