Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tidligere Grimhøj-talsmand vil i Folketinget for Alternativet

Mohammad Sabah Ahmad var i tre dage talsmand for Grimhøjmoskeen. Nu stiller han op til Folketinget for AL.

Mohammad Sabah Ahmad, der tidligere var talsmand for den kontroversielle, aarhusianske moské, Grimhøjmoskeen, stiller op til Folketinget for Alternativet i Østjylland. Det skriver skriver tv2.dk.

»Det er et parti, som kommer med mange gode ting. De arbejder med en ny politisk kultur og med nogle debatnormer, som jeg selv har arbejdet hen mod som debattør. De prøver at forstå - at komme med både fordele og ulemper,« siger Mohammad Sabah Ahmad til TV 2.

Han nåede kun at være talsmand for Grimhøjmoskeen i tre dage tilbage i april 2014. Så stoppede han samarbejdet, da han ikke mente, at imamerne i moskeen var ærlige over for ham.

Siden har han blandt andet indkaldt til demonstration mod den islamistiske organisation Islamisk Stat.

Senest har han været i medierne, da han efter TV 2s meget omtalte dokumentarserie "Moskeerne bag sløret" udtalte, at klippene, hvor TV 2 filmer med skjult kamera, ikke viste et retvisende billede af, hvad der skete i moskeerne.

I dokumentaren ser man blandt andet imam Abu Bilal fra Gimhøjmoskeen sige, at »hvis en ægteskabsbryder, enten mand eller kvinde, begår hor, så er deres blod halal, og de skal dræbes ved stening. Hvis hun er jomfru, så er straffen piskeslag.«

»Hvis imamen har gjort sit job rigtigt, så bør han også have forklaret kvinderne, at der er nogle bestemte rammer inden for islam, men at det ikke alt sammen er noget, der praktiseres i Danmark og andre lande,« sagde Mohammad Sabah Ahmad i et efterfølgende interview på TV 2 News.

Han sagde samtidig, at ikke alle imamer er lige gode til at forklare sig.

Mohammad Sabah Ahmad mener, at en imam eller en præst skal svare, hvad der står i de religiøse tekster i stedet for at fortolke på dem.

»Hvis en kvinde kommer og spørger en imam om, hvad straffen ifølge islam er for utroskab, så skal han naturligvis følge koranens ord. Ellers er han hykler.«

»Jeg anerkender, at stening findes i islam, som jeg har valgt som min religion. Jeg kan hverken tilføje eller fjerne noget i islam. Men det er ikke det samme som at sige, at man går ind for stening af kvinder,« siger han og uddyber:

»Hvis de bliver spurgt om, hvad deres religion siger, så synes jeg, det er vigtigt, man er ærligt over for den religion, man repræsenterer som imam eller præst. Men jeg siger ikke, man skal følge religionens ord - det er en privat sag,« siger Mohammad Sabah Ahmad til tv2.dk.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.