Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tidligere EL-medlem er ny formand for socialrådgiverne

Det bliver den 35-årige Majbrit Berlau, som skal overtage posten som formand i Dansk Socialrådgiverforening efter Bettina Post.

Den nye formand for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau 8tv.) og den afgående, Bettina Post.
Den nye formand for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau 8tv.) og den afgående, Bettina Post.

Med et flertal på hele 71,6 procent af de af i alt 14.500 stemmeberettigede socialrådgivere, som har stemt, blev Majbrit Berlau valgt som ny formand for Dansk Socialrådgiverforening, skriver altinget.dk.

Det skete i kampvalg mod formand for Kriminalforsorgsforeningen, John Hatting, samt Flemming Bo Hansen, som er mangeårig socialrådgiver fra Præstø.

- Jeg er meget glad for, at medlemmerne har givet mig så stærkt et mandat. Valgkampen har været præget af et stort engagement blandt medlemmerne, hvor fremtiden for vores fag og forening har været diskuteret. Rygterne om, at medlemmerne ikke vil eller er ligeglad med fagbevægelsen, er vist modbevist for vores vedkommende, siger Majbrit Berlau til altinget.dk.

Hun pointerer samtidig, at hun som formand vil videreføre en saglig socialpolitisk linje og overbevise politikerne om, at der skal investeres i det sociale arbejde.

35-årige Berlau er medlem af socialrådgivernes hovedbestyrelse og formand for Region Øst. I 2007 var hun i Folketinget for Enhedslisten som stedfortræder for Pernille Rosenkrantz-Theil.

Den afgående Bettina Post skabte i foråret stor debat - også internt i Dansk Socialrådgiverforening - da hun foreslog, at uddannelses-parate unge, som ikke uddanner sig, skulle have skåret kontanthjælpen ned til SU-niveau. Senere trak hun sine udtalelser tilbage og valgte i august at trække sig som formand.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.