Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ti selskaber betaler hver tredje krone i selskabsskat

Ti virksomheder står for en tredjedel af skatteindtægterne gennem selskabsskat, viser en analyse fra Skatteministeriet. Scanpix/Erik Refner
Ti virksomheder står for en tredjedel af skatteindtægterne gennem selskabsskat, viser en analyse fra Skatteministeriet. Scanpix/Erik Refner

København. Ti selskaber leverede i 2016 mere end en tredjedel af den selskabsskat, som den danske stat fik i kassen. Det viser en analyse fra Skatteministeriet.

Af de 60,5 milliarder kroner, som virksomheder betalte i skat af deres overskud, kom 22,5 milliarder kroner fra blot ti afsendere.

De offentlige skatteliste vil onsdag morgen afsløre, hvor meget hver selskab har betalt i selskabsskat.

Ministeriets analyse understreger, at der kan være flere årsager til, at selskaber ikke betaler meget eller noget i selskabsskat.

Det kan skyldes, at en virksomhed bruger sit overskud på at investere i forskellige områder, hvor der er fradrag, skriver ministeriet.

- Vi har politisk valgt at sige, at der er nogle ting, vi gerne vil understøtte at investere i. Det er for eksempel forskning og udvikling, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).

- Når vi tilskynder, at man investerer i forskning og udvikling, og vi giver et nedslag i selskabsskatten for det, så betyder det, at virksomhederne betaler mindre i selskabsskat.

- Men de investerer i deres virksomheder. Og man investerer i fremtidens arbejdspladser i Danmark. Derfor er det godt for virksomheder, og det er også godt for Danmark.

Lige under 40 procent af selskaberne i Danmark betalte skat i 2016. Det er syv procentpoint mere end for fem år siden.

Ifølge Skatteministeriet er det et udtryk for, at det er blevet nemmere for virksomheder at skabe et overskud i løbet af de fem år.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.