Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thyra Frank: Mange konkurser har gjort ældre utrygge

Regeringen vil sætte en stopper for konkurser i ældreplejen, der ifølge ministeren gør mange ældre utrygge.

ARKIVFOTO( Martin Sylvest/Scanpix 2017)
ARKIVFOTO( Martin Sylvest/Scanpix 2017)

38 private leverandører af ældrepleje er gået konkurs siden 2013.

Her blev loven ændret, så hjemmeplejen i højere grad kom i udbud i kommunerne.

Men mange af virksomhederne er blevet nødt til at dreje nøglen om, og det har medført utryghed, fortæller ældreminister Thyra Frank (LA) på et pressemøde tirsdag.

»Der er ingen tvivl om, at der er mange ældre, der har følt sig utrygge, netop fordi de ikke har vidst, hvem der kommer i morgen, og om det er en, de kender.«

»Det betyder uendeligt meget i et ældreliv, at man ved, hvor der er tryghed. Det er derfor, vi skal se på de her ting nu,« siger ældreministeren.

VLAK-regeringen præsenterede tirsdag en række initiativer, der skal være med til at sætte en stopper for de mange konkurser i den private ældrepleje.

Ifølge fagforbundet FOA har konkurserne ramt mindst 11.000 ældre og over 1600 ansatte siden 2013.

Et såkaldt serviceeftersyn skal nu være med til at undersøge den nuværende lovgivning. Og samtidig vil regeringen indlede en dialog med de øvrige partier, Kommunernes Landsforening og en række interessenter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.