Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thyra Frank efter massiv kritik: »Jeg skal lige starte op«

Den nye ældreminister Thyra Frank er blevet mødt af voldsom kritik efter hun i et weekenden sagde til TV 2 i et interview, at de ældre er kommunernes ansvar, og underforstået ikke hendes. Men mandag fastslår hun, at hun har en ambition om at skabe mærkbare forandringer på ældreområdet.

Debat i Folketinget d. 5. december 2016. Ældreminister Thyra Frank. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)
Debat i Folketinget d. 5. december 2016. Ældreminister Thyra Frank. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)

Liberal Allaince overraskede for en uge siden, da partiet hentede Thyra Frank ind som ældreminister ved den nye regeringsdannelse. Hun vakte et håb hos nogle og skepsis hos andre, for hvad kan hun egentlig som ældreminister i Sundheds- og Ældreministeriet sammen med sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V). Ja, ikke meget lod svaret til at være, da Thyra Frank blev interviewet i weekenden. Her lod hun forstå, at ældres forhold på landets plejehjem er kommunernes ansvar.

Men mandag slår hun fast, at hun har en ambition om at skabe forandringer i ældreplejen.

»Jeg skal lige starte op, og jeg har en stærk ambition om, at den dag, jeg er færdig med det her job, så kan både de pårørende, beboerne, personalet og ledelsen mærke, at der er sket en positiv forskel,« siger Thyra Frank mandag til TV 2.

TV-stationen har den seneste uge sat fokus på plejehjem og vist, hvordan ældre flere steder lever under kummerlige forhold. Men da TV-stationen i weekenden forsøgte at få den ansvarlige minister på bane, lod Thyra Frank som sagt forstå, at det er kommunernes ansvarsområde.

I interviewet, som kan ses på TV 2s hjemmeside her, siger Thyra Frank, at der er rigtig mange varme hænder, som i dag sidder og skriver om ting, som de måske hellere skulle gå ud og gøre noget ved. Herefter svarer hun således på journalistens spørgsmål:

Er der noget, du vil have undersøgt, eller hvad?

»Der er noget, man må gå ud fra, bliver hørt og skabt derude.«

Men er det noget, du vil have undersøgt?

»Undskyld, nu skal jeg,« siger Thyra Frank og kigger bagud over sin skulder.

Om der er nogen unødige statslige regler? uddyber journalisten.

»Ja, ja tak jeg vil meget meget gerne, jeg vil gerne bede dem om at lade mig høre, om de mener, der er nogle unødige statslige regler,« siger Thyra Frank.

I et andet videoklip bliver ministeren igen spurgt ind til, hvad hun vil gøre. »Du taler om rammer, og du taler om værdier. Hvordan vil du konkret sørge for, at de værdier kommer ud i ældreplejen?« lyder der fra journlisten, hvortil Thyra Frank svarer:

»Ved at.. altså jeg kan jo ikke, det er jo kommunerne. Kommunerne, der er selvstyre.«

Ministerens svar har vak kritik fra flere heriblandt Socialdemokraternes Astrid Kragh. På Facebook spørger hun »Hvorfor skulle vi have en ældreminister, Lars Løkke? Når I nu ikke vil føre en politik der kan løfte ældreplejen?«.

Mandag forklarer Thyra Frank, at vi har kommunalt selvstyre, og at hun vil kæmpe for, at der ikke bliver indført flere dokumentationskrav på ældreområdet.

»Jeg vil gerne se på, om der skulle være unødige statslige regler,« siger hun til TV 2.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.