Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thyra Frank: Ansatte vender dagligt ryggen til vigtige opgaver

Uden arbejdsglæde kommer der ingen god ældrepleje, fastslår ældreministeren. Regler står i vejen, mener hun.

Når den offentlige sektor skal reformere, sådan som regeringen er gået i gang med, er det allervigtigste, at de offentligt ansatte får lov til at beskæftige sig med deres kerneopgave.

Det siger ældreminister Thyra Frank (LA) til Ritzau ved starten på det møde på Marienborg, der skal sætte gang i reformerne.

- Det er arbejde, der betyder noget for den enkelte borger. Vi har mange medarbejdere, der føler, at de dagligt vender ryggen til noget, de burde handle på, siger Thyra Frank.

- Hvis de dag efter dag går hjem og føler, at de ikke har gjort det, de bør gøre, så kommer de i konflikt med deres egen etik og moral. Og så mister de arbejdsglæden.

- Og hvis du ikke har arbejdsglæde, får du højere sygefravær. Men du får heller aldrig nogensinde den gode ældrepleje. Hvis personalet ikke har det godt, smitter det af på borgerne og beboerne.

Spørgsmål: Hvad er det, der står i vejen for, at arbejdsglæden kan indfinde sig?

- Fire ud af ti medarbejdere har tænkt over at stoppe, fordi de føler, at de ikke beskæftiger sig med det, de bør gøre, siger Thyra Frank med henvisning til en undersøgelse fra fagforeningen FOA.

- De skal hele tiden ind og dokumentere. De føler, at de skriver for meget. Vi må finde ud af, hvad det er for nogle ting, de skal dokumentere.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.