Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thulesen vil have flygtninge sendt hjem for at lette skat

DF's formand uddyber, hvad der skal til, for at partiet vil overveje at stemme for skattelettelser.

København: Siden Dansk Folkeparti tidligere onsdag aften meldte ud, at det ikke vil være med til at gennemføre skattelettelser inden næste valg, er det blevet det tolket som et ultimativt krav.

Nu forklarer partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, dog, hvad der skal til, for at partiet kan gå med til at sænke skatten, som blandt andet Liberal Alliance har krævet.

- Det bedste vil selvsagt være, hvis de andre partier vil være med til at sikre repatriering/hjemsendelse af flygtninge og migranter, så de ikke bliver ved med at belaste de offentlige udgifter.

- Men indtil de er klar til det, må vi gøre det klart, at der ikke er grundlag for skattelettelser i denne valgperiode, skriver han på Facebook sent onsdag.

Dermed uddyber han sin melding fra tidligere, hvor han gjorde det klart, at der ikke kan blive råd til skattelettelser, når udgifterne til flygtninge er så høje i øjeblikket.

Regeringens seneste prognose for, hvor meget befolkningen vokser frem til 2020, lyder nu på knap 100.000 personer på grund af flygtningestrømmen til Danmark.

Det betyder ifølge Finansministeriet, at de offentlige udgifter vil stige med 6,4 milliarder kroner i årene 2017 til 2020.

- Regeringen har lavet en opdatering af udgifterne til flygtninge og migranter for de kommende år. Sluger meget mere af råderummet end forventet. Helt uholdbart! Vi vil ikke nedprioritere kernevelfærden, skriver Kristian Thulesen Dahl på Facebook.

Venstre politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, mener, at Dansk Folkeparti med sin melding blot er ude og "pudse positionerne af", inden forhandlingerne går i gang.

- Når man sidder ved forhandlingsbordet, finder man som regel hinanden, siger han.

Spørgsmålet er nu, om de andre partier i den borgerlige blok vil og kan gå med til Dansk Folkepartis krav om at hjemsende flygtninge for at skaffe penge til skattelettelser inden næste valg.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.