Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thulesen tier om DF-ordførers angreb på Løkke i kvotesag

Kristian Thulesen Dahl er tavs om DF-fiskeriordfører Ib Poulsens angreb på statsministeren i kvotekongesag.

Kristian Thulesen Dahl (DF)
Kristian Thulesen Dahl (DF)

København. Venstres top kalder det "fuldstændig uhørt", at DF-fiskeriordfører Ib Poulsen tirsdag udtalte til Ritzau, at der tegner sig et billede af, at kvotekonger har købt sig adgang til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Men på vej ind til Dansk Folkepartis gruppemøde onsdag vil DF-formand Kristian Thulesen Dahl hverken forholde sig til kritikken fra sin partifælle eller modsvaret fra regeringspartiet.

Er du enig med fiskeriordfører Ib Poulsen (DF) i, at det lugter af, at kvotekonger har kunnet købe sig adgang til Løkke og regeringens politik?

- Jeg har forstået det sådan, at statsministeren kommer i samråd i morgen, og der giver nogle svar på nogle af de spørgsmål, der er rejst, siger Kristian Thulesen Dahl.

Men er du enig i, at det er det billede, der tegner sig?

- Som jeg har forstået det, kommer statsministeren i samråd i morgen, og der har jeg forstået, at han vil svare på nogle af de spørgsmål, der er rejst. Og det synes jeg, er rigtigt, at han får lejlighed til det.

Når Ib Poulsen siger, at han har en fornemmelse af, at regeringens fiskeripolitik er styret af Lars Løkke Rasmussen, udtaler han sig så på vegne af Dansk Folkeparti?

- Jeg synes, det er rigtig fint, at statsministeren har sagt, at han kommer i samråd i Folketinget i morgen, og der vil han svare på en række af de spørgsmål, der er stillet.

Men nu spørger jeg ikke om statsministeren, men Ib Poulsen. Udtaler han sig som DF-ordfører eller privatist?

- Jeg hørte godt, hvad du spurgte om, og jeg svarer, at jeg synes, det er fint, at statsministeren kommer i samråd i morgen, og der vil han svare på en række spørgsmål, og så vil vi lytte til statsministerens svar.

Hvilke spørgsmål er det i din optik vigtigt at få svar på fra statsministeren?

- Jeg kan forstå, at statsministeren kommer i Folketingets fiskeriudvalg i morgen og svarer på en række spørgsmål. Det synes jeg, vi skal give ham lejlighed til, og så er det klart, at vi lytter til hans svar.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.