Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thulesen: Thorning skal rydde op i Dong-sag

Dansk Folkeparti forlanger, at statsminister Helle Thorning-Schmidt går ind i sagen om salget af Dong, efter en ny bog afslører, at finansminister Bjarne Corydon ikke fremlagde afgørende detaljer i sagen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal gå ind i sagen om et tilsyneladende hemmeligholdt notat om salget af Dong.

Det mener Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), efter Politiken lørdag skriver, at et hidtil ukendt notat fra Kammeradvokaten ikke blev fremlagt for Finansudvalget forud for regeringens omstridte salg af aktier i Dong sidste år.

»Regeringen tilbageholdt afgørende oplysninger for Folketinget, da man solgte del af Dong til Goldman Sachs. Det er fuldstændig uhørt. Nu må det være statsministerens pligt at sørge for, at alle forhold stilles til rådighed, så vi kan vurdere enkelthederne ved det skandaløse salg,« siger Kristian Thulesen Dahl i en skriftlig kommentar.

Det fremgår af det hidtil hemmeligholdte notat, at Finansudvalget havde pligt til at bremse salget af Dong-aktierne, hvis der blev givet et højere bud end de 11 milliarder, de blev solgt for. Finansminister Bjarne Corydon (S) nægtede dog at fortælle, hvilke andre bud der var givet, og notatet blev angiveligt aldrig fremlagt for Finansudvalget. Det afsløres i en ny bog, »Det bedste bud«, skrevet af Anders-Peter Mathiasen, skriver Politiken.

Notatet er dateret få dage før, salget blev vedtaget af Finansudvalget, og SF trådte ud af regeringen.

Sten Bønsing, som er lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, siger til Berlingske Nyhedsbureau, at notatet fra Kammeradvokaten skulle have været fremlagt for Finansudvalget, og at han vurderer, der er tale om et tydeligt fejltrin fra finansministerens side.

Bjarne Corydon afviser dog kritikken over for Politiken.

»Det står til enhver tid Folketinget og Finansudvalget frit, om de vil tiltræde et aktstykke eller ej. Det gælder også i forbindelse med det aktstykke, som lå til grund for kapitaludvidelsen i Dong,« skriver han i en mail til avisen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.