Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thulesen langer ud efter »selvtilstrækkelige« København

DF-formanden langer ud efter hovedstaden, efter overborgmesteren har opfordret til oprør mod besparelser.

Kristian Thulsen Dahl er ikke tilfreds med, at Frank Jensen opfordrer til oprør mod omfordelingsbidraget.
Kristian Thulsen Dahl er ikke tilfreds med, at Frank Jensen opfordrer til oprør mod omfordelingsbidraget.

Er man i København ved at blive lidt for selvtilstrækkelig?

Det spørgsmål stiller DF-formand Kristian Thulesen Dahl i en statusopdatering på Facebook. Det er overborgmester Frank Jensens (S) opfordring til oprør mod omprioriteringsbidraget, der har fået DF-formanden til tasterne.

»Pudsigt. Københavns Kommune er socialistisk styret med socialdemokraten Frank Jensen i spidsen. Så skulle man jo tro, det handlede om solidaritet med dem, der har det ringere en end selv. Men nej! Ikke når det handler om resten af landet,« skriver Thulesen Dahl.

»Man modsætter sig udflytning af statslige arbejdspladser - man vil ikke dele de statslige ansatte med provinsen - de skal blive i hovedstaden. Og nu vil man i Politiken i dag heller ikke dele nogle af sine ressourcer med de kommuner i landet, som har langt dårligere økonomi end København.«

Frank Jensen nægter at pege på, hvor kommunen skal spare, hvis den skal leve op til den besparelse på en procent, som regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet, at hver kommune skal spare i omprioriteringsbidraget.

»Hvis regeringen vil gennemføre det med støtte fra Dansk Folkeparti, så må de selv lægge ansigt og navn til at pege på, hvor det skal gennemføres,« siger overborgmesteren.

Arktiklen fortsætter under opslaget

Det stiller Kristian Thulesen Dahl sig helt uforstående over for.

»Det såkaldte omprioriteringsbidrag er jo en omfordeling mellem kommuner, så der kan komme en bedre ældrepleje og børnepasning i de kommuner, hvor økonomien virkelig er trængt,« skriver DF-formanden på Facebook, hvor han afslutter:

»Er man i København ved at blive lidt for selvtilstrækkelig? Rokkes der lidt ved de socialistiske idealer?«

Flere borgmestre - blandt andet i Aalborg, Ringsted, Albertslund, Høje-Taastrup og Helsingør - har over for Ritzau eller på det sociale medie Twitter givet udtryk for, at de deler utilfredsheden med besparelserne, men at kommunerne står magtesløse tilbage.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.