Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thulesen Dahl vil optø iskoldt forhold til Rusland

Vesten må se på sanktioner mod Rusland, for forholdet skal optøs, mener DFs formand Kristian Thulesen Dahl.

Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl på Christiansborg d. 6. december 2016
Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl på Christiansborg d. 6. december 2016

EU bør overveje sanktionerne mod Rusland efter erobringen af Krim-halvøen fra Ukraine. Sanktionerne har ikke virket, og Vesten bør optø sit nedfrosne forhold mod øst.

Det skriver Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i sit ugebrev.

»Meget tyder på, at sanktionerne ikke virker. Sanktionerne har ikke fået russerne til at ændre adfærd. Måske har de snarere styrket Putin internt i Rusland,« skriver Kristian Thulesen Dahl.

»Så måske er det på tide at få drøftet sanktionernes fremtid med vore allierede.«

Forslaget går direkte imod udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), som vil fastholde sanktioner. Han beder Rusland »opføre sig ordentligt« efter sit nylige officielle besøg i det østlige Ukraine med hårde kampe.

USAs præsident, Donald Trump, har talt for at slække sanktionerne, hvis USA kan få en atom-aftale med Rusland om nedskæringer.

Thulesen Dahl afviser, at DF har »nogen form for sympati for Putin eller accept af Ruslands fremfærd i Ukraine«.

»Det er i dansk interesse at mindske risikoen for de misforståelser og fejlkalkulationer, der kan lede til konflikt, sådan som det fremhæves i FE's (Forsvarets Efterretningstjenestes) rapport,« siger Kristian Thulesen Dahl.

»Vi har ingen interesse i en stadig mere voldsom konfrontation mellem Rusland og Vesten.«

Trods sin tale om tilnærmelse kalder DFs leder Putin for en »slyngel« og hans regime »autoritært og gennemført usympatisk«. Rusland bærer et stort ansvar for konflikten i Ukraine.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.