Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thulesen Dahl vil ikke svare klart på nulvækst-spørgsmål

Rød blok stiller Kristian Thulesen Dahl spørgsmål efter spørgsmål om, hvorvidt Dansk Folkeparti vil lægge stemmer til nulvækst efter et valg. DF-formanden vil ikke give en garanti.

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup (DF), slog for to måneder siden klart fast, at hans parti ikke vil stemme for nulvækst, hvis Lars Løkke Rasmussen (V) sætter sig i Statsministeriet efter næste valg.

Samme klare melding får rød blok dog ikke ud af partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF) ved tirsdagens afslutningsdebat i Folketinget, hvor han flere gange bliver bedt om at svare ja eller nej på spørgsmålet om, hvorvidt Dansk Folkeparti kan sluge nulvækst efter et kommende folketingsvalg.

»Vores økonomiske politik er ganske klar. Når vi efter valget i 2011 sammen med flere andre partier var med til at lave en plan med en besked om realvækst i den offentlige sektor, så er det fordi, vi mener, at det er det rigtige,« siger Kristian Thulesen Dahl på talerstolen som svar på spørgsmålet fra Jonas Dahl (SF) om, hvorvidt Dansk Folkeparti vil lægge stemmer til nulvækst.

Men det svar er ikke godt nok til Jonas Dahl, der gentager spørgsmålet: Kan Kristian Thulesen Dahl garantere, at Dansk Folkeparti går ind for vækst i den offentlige sektor, selv om Løkke mener noget andet?

»Vi fortæller, hvad der er vores økonomiske politik. Vi går til valg på den politik, og vi skal selvfølgelig vurderes efterfølgende på, i hvilket omgang vi er i stand til at få den politik gennemført. Men under en afslutningsdebat i Folketinget med en siddende SR-regering - og med muligvis halvandet år til et folketingsvalg - vil vi ikke snakke om, hvordan vi vil tackle tingene efter valget. Det giver ikke mening. Der skal en enkelt ting ind over: Nemlig vælgerne,« fastslår DF-formanden.

Både Camilla Hersom (R) og Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro (S), kræver svar på, hvorfor Kristian Thulesen Dahl ikke kan være lige så klar i mælet som sin gruppeformand.

»Jeg har gjort det krystalklart, at vores økonomiske politik bygger på en realvækst i den offentlige økonomi. Den bygger ikke på nulvækst. Det vurderede vi før valget i 2011, og vi har ikke skiftet holdning siden,« siger Thulesen Dahl der dog efterfølgende tilføjer:

»Jeg tror fuldstændig, at hr. Peter Skaarup får ret.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.