Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thulesen Dahl: Ministers degradering gavner blå blok

Samarbejdet mellem regeringen og Dansk Folkeparti har længe været anstrengt. Nu ser DF-formand positive tegn.

Samarbejdet mellem regeringen og Dansk Folkeparti har længe været anstrengt. Nu ser DF-formand positive tegn. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)
Samarbejdet mellem regeringen og Dansk Folkeparti har længe været anstrengt. Nu ser DF-formand positive tegn. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)

København. Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) degradering af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) samt DF's nej til S-formand Mette Frederiksens velfærdsalliance varsler måske bedre tider i blå blok.

Samarbejdsmiljøet mellem regeringen og DF har længe været anstrengt, og VLAK's regeringens støttepartiet har ved flere lejligheder flirtet med Socialdemokratiet.

Men nu er der måske lysere tider forude for blå blok, vurderer DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

»Det er ikke et udtryk for, at der hen over sommeren har været en forstærket dialog mellem regeringen og DF,« siger Thulesen Dahl.

»Vi komplimenterer, at statsministeren træffer en beslutning omkring fiskeriministeren, hvilket løsner op for nogle problemer på det område«.

»I forhold til Mette Frederiksens ønske om en velfærdsalliance har jeg glædet mig over indholdet af det,« hun har sagt.

»Men jeg har gjort det klart, at vi naturligvis ikke deponerer vores handlefrihed hos Mette Frederiksen.«

»På samme måde deponerer vi heller ikke vores handlefrihed hos Lars Løkke Rasmussen. Det vil svække vores politiske handlekraft,« siger Thulesen Dahl.

De seneste måneder har DF især været utilfreds med Esben Lunde Larsens håndtering af fiskeriområdet.

»Når der er en situation som den med Esben Lunde Larsen, så belaster det hele samarbejdsklimaet. Nu har statsministeren truffet en beslutning, som letter den situation. Det er rigtig godt,« siger Thulesen Dahl.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.