Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thulesen Dahl: DF vil gerne samarbejde med S

For Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl er et fremtidigt samarbejde med Socialdemokraterne lige så naturligt som det nuværende med Venstre.

ARKIVFOTO af Helle Thorning-Schimdt (S) i snak med Kristian Thulesen Dahl (DF).
ARKIVFOTO af Helle Thorning-Schimdt (S) i snak med Kristian Thulesen Dahl (DF).

Dansk Folkeparti støtter Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), som kommende statsminister, men på længere sigt vil et samarbejde med Socialdemokraterne være lige så naturligt. Det siger Kristian Thulesen Dahl (DF) til Radio24syv.

Dermed kvitterer Dansk Folkepartis leder for de tanker, som to markante, socialdemokratiske debattører, Mattias Tesfaye (S) og Peter Hummelgaard (S), kom med i Politiken forleden. Her talte de om at et samarbejde mellem DF og S »skulle udgøre rygraden i et alternativt bredt flertal.«

Det er Kristian Thulesen Dahl helt med på:

»På social, sundheds- og velfærdsområdet bør vi se meget ens på tingene, og der hvor socialdemokraterne skal bevæge sig er i forhold til værdispørgsmål og udlændinge-og retspolitik, og er de parate til det , så bør det i virkeligheden give anledning til, at Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet kan arbejde tættere sammen.«

Ser du så, at I overtager Det Radikale Venstres rolle?

»Det ser jeg jo meget gerne. Det handler om for mig som formand er at placere Dansk Folkeparti der, hvor vi får størst mulig indflydelse, og på længere sigt håber jeg, at vi får flere muligheder. I dag er vores klare vurdering, at vi får et regeringsskifte og får Lars Løkke Rasmussen ind som statsminister, men på længere sigt håber jeg da, at jeg får flere muligheder,« siger han til Radio24syv.

Debatten på det radikale stævne var blandt andet præget af en grundlæggende uenighed mellem den radikale leder, Margrethe Vestager (R), og Kristian Thulesen Dahl om hvorvidt de rigeste pensionister får for meget. Vestager ønsker at begrænse varmehjælp, boligstøtte og lignende fordele for de rigeste, hvor Thulesen Dahl ikke finder den debat så relevant, fordi en række ydelser i forvejen er indtægtsafhængig.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.