Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thulesen Dahl afviser anbefaling fra Pia Kjærsgaard

Partiformand Kristian Thulesen Dahl afviser at lade støtten til Lars Løkke Rasmussen som statsminister afhænge af, om han vil indføre grænsebomme, som Pia Kjærsgaard anbefaler.

ARKIVFOTO. Tidligere og nuværende formænd for DF, Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl, er uenige i spørgsmålet om grænsebomme. Her ankommer de til Christiansborg på valgnatten.
ARKIVFOTO. Tidligere og nuværende formænd for DF, Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl, er uenige i spørgsmålet om grænsebomme. Her ankommer de til Christiansborg på valgnatten.

Partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF) tager for første gang afstand fra et synspunkt fra sin forgænger på posten, Pia Kjærsgaard (DF), skriver Politiken.

Det sker i spørgsmålet om, hvorvidt DF bør stille det krav for at pege på en ny statsminister, at grænsekontrollen bliver genindført.

Pia Kjærsgaard kommer med opfordringen i sin nye selvbiografi »Fordi jeg var nødt til det«, hvor hun ærgrer sig højlydt over forløbet før valget, da Dansk Folkeparti gik med til sammen med VK-regeringen og de Radikale at forringe efterlønnen mod at få indført grænsekontrol.

Grænsekontrollen blev fejret med champagne hos DF, men blev rullet tilbage efter valget, fordi de radikale rent aftaleteknisk ikke stod bag grænsekontrollen.

»Dansk Folkeparti var for godtroende i den sag. Vi plejer aldrig at sætte tingene på spidsen for at pege på en ny statsminister, men jeg har anbefalet, at vi gør det i forhold til grænsekontrollen. Den skal gennemføres. Også fordi der skal være lidt pay back. Det irriterer mig, fordi jeg synes, at vi blev snydt,« skriver Pia Kjærsgaard.

Kristian Thulesen Dahl har dog ikke tænkt sig at følge den tidligere partiformands anbefaling.

»Nej. Jeg tager det, som Pia siger her, som udtryk for, at hun er meget ivrig efter at få gennemført kontrol ved vores grænser igen. Den ivrighed har jeg også. Så målet med at få gennemført grænsekontrollen igen, det ser vi fuldstændig ens på. Det, jeg så skal gøre som formand for partiet, det er at få os placeret som parti, der hvor vi har størst mulighed for at få vores politik gennemført. Det er min vurdering, at det gør vi bedst ved, at der ikke er nogen som helst tvivl om, at vi peger på Lars Løkke Rasmussen som statsminister, og det vil sige, at vi ikke stiller forhåndsultimative krav,« siger han til avisen.

Kravet om grænsekontrol vil være ubekvemt for en ny borgerlig statsminister, fordi EU og tunge EU-lande tog massivt afstand, da VK-regeringen aftalte den i 2011.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.