Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thulesen: Alt tyder på finanslov med EL

Dansk Folkepartis formand mener, at DF primært er blevet brugt i et spil om at sænke Enhedslistens krav.

Dansk Folkepartis leder kalder det ”absolut mest realistisk”, at regeringen indgår en finanslovsaftale med Enhedslisten. 
Dansk Folkepartis leder kalder det ”absolut mest realistisk”, at regeringen indgår en finanslovsaftale med Enhedslisten. 

Regeringen har næsten en finanslov med Enhedslisten på plads

Sådan lyder vurderingen nu fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, som ellers formelt fortsat er en del af forhandlingerne om den samlede finanslov.

- Som det står nu, er det absolut det mest realistiske scenarie. Der skal ske noget overraskende, før det kan blive anderledes. Når vi ikke bliver bragt ind i forhandlingerne i løbet af weekenden, så er det et udtryk for, at regeringen har brugt tiden med Enhedslisten. Det må vi andre tage som et udtryk for, at regeringen er kommet nogenlunde på plads med Enhedslisten. Dermed har Enhedslisten nogenlunde frit spil nu, siger Kristian Thulesen Dahl til b.dk.

Når han kigger tilbage på den seneste uges forhandlinger, mener han primært, at Dansk Folkeparti er blevet brugt som et middel til at presse Enhedslisten ned i pris.

- Vi havde et rigtigt godt møde torsdag. Men jeg må sige, at regeringen hovedsageligt har brugt det til at få Enhedslisten til at blive mildere i sine krav. Derfor har de siddet og forhandlet med dem hen over weekenden, og det ser ud til at være lykkes, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han tror derfor, at DF maksimalt vil ende med at indgå delaftaler om f.eks. kriminalforsorgens økonomiske ramme og forskningsreserven.

- Det, som det handler om for os nu, er, om vi kan få indflydelse på nogle delområder om f.eks. kriminalforsorgen og forskning, siger han.

I går kom det frem, at regeringen blandt andet lægger op til, at udstationerede medarbejdere alligevel skal slippe for dansk skat, mens fedt- og sukkervarer skal være billigere. Til gengæld skal de danske skatteydere betale mere i personskat i 2013, og derfor vil hverken Venstre eller de Konservative bakke op om aftalen, da de var til forhandlinger i Finansministeriet i går.

De Konservatives formand, Lars Barfoed, trækker her til morgen formelt sit parti ud af forhandlingerne.

- Konservative bakker op om afgiftslettelser, men de skal finansieres gennem besparelser, så vi reelt sænker skattetrykket. Derfor er der ingen anden vej end at sige stop og konstatere, at regeringen tilsyneladende har smidt os ud af de centrale forhandlinger hos finansministeren, skriver Barfoed i en pressemeddelelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.