Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning vil have mere integration for pengene

Regeringen nedsætter en taskforce, der skal bidrage til en koordineret og tværgående integrationsindsats. »Vi bygger integrationspolitikken på det, vi kan se rent faktisk virker,« siger statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Regeringsseminar på Hotel Hesselet i Nyborg.
Regeringsseminar på Hotel Hesselet i Nyborg.

En styrkelse af integrationen er i centrum på Hesselet Hotel på Fyn, hvor regeringen mandag og tirsdag har afholdt regeringsseminar.

Regeringen er blevet enige om række initiativer på integrationsområdet, der gennem en koordineret og tværgående indsats skal styrke integrationen.

- Vi skal have mere integration for pengene, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på det pressemøde, der afslutter regeringsseminaret.

Blandt andet nedsætter regeringen en taskforce, der skal gennemgå de mange integrationsprojekter, der findes i landets kommuner. Det skal sikre, at de tiltag, man laver, også virker.

- Vi bygger integrationspolitikken på det, vi kan se rent faktisk virker, siger Helle Thorning-Schmidt, der også peger på, at integrationsindsatsen skal være noget, der er til stede på alle politiske områder, og at der ikke findes nogle »snuptagsløsninger« i forhold til at styrke integrationen.

Integrations- og socialminister Karen Hækkerup (S) peger netop på behovet for en mere koordineret indsats.

- Der har manglet en tværgående og koordinerende indsats, og der har været alt for lidt fokus på, om tiltagene faktisk virker, siger Karen Hækkerup, der erkender, der er store udfordringer i forhold til integrationen.

En anden del af regeringens visionspapir er, at regeringen vil gøre det strafbart med op til fire års fængsel at tvinge andre til at indgå såkaldte religiøse vielser uden borgerlig gyldighed.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.