Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning vil drøfte dansk EU-rabat med Hollande

Statsminister Helle Thorning-Schmidts kamp for en EU-rabat vil være på dagsordenen, når hun onsdag mødes med den franske præsident, der principielt er modstander af rabatter til EU-lande.

Thorning på vej ind til besøg hos den franske premierminister Jean-Marc Ayrault.
Thorning på vej ind til besøg hos den franske premierminister Jean-Marc Ayrault.

I forbindelse med planlægningen af EUs langsigtede budget skal Danmark have en rabat på en milliard kroner årligt.

Det argument vil statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) endnu en gang fremføre, når hun onsdag eftermiddag mødes med den franske præsident Hollande i Paris - på trods af Frankrigs udtalte modstand mod EU-rabatter.

Det siger hun til Berlingske Nyhedsbureau på vej til Paris.

- Jeg kan sagtens forstå, at man ikke er så glad for de her rabatter, men vi er nødt til at se på virkeligheden, og virkeligheden er, at rabatterne også fortsætter efter den her store diskussion, siger Helle Thorning-Schmidt.

François Hollande har tidligere understreget behovet for solidaritet mellem EU-landene, lige som han mener, at de stærke lande skal støtte de svage. Det bakker Helle Thorning-Schmidt op om, trods ønsket om den danske EU-rabat.

- Man skal ikke have det her princip med, at man skal have det tilbage, som man giver, og det har Danmark bestemt heller ikke. Vi er helt parate til at være solidariske, vi er nettobidragydere på alle parametre, så Danmark er et meget solidarisk land i forhold til EU, og det ønsker vi også fortsat at være, siger Helle Thorning-Schmidt, der med rabatten ønsker at gøre op med en negativ særbehandling af Danmark.

- Når andre lande fortsætter med at have rabatter, så er det ikke fair, at Danmark skal betale til andre velstående landes rabatter, og det er ikke fair, at hver gang vi betaler fire kroner til EUs budget, så betaler lande, som vi sammenligner os med, kun tre kroner, siger hun.

Helle Thorning-Schmidt har dog ingen forventninger om, at hun på mødet kan overbevise Hollande om, at han skal bakke op om den danske rabat.

- Nej, det tror jeg såmænd ikke, jeg kan. Det vigtige er, at vi gør rede for vores argumenter. Det er en af grundene til, at jeg tager derned, siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.