Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning: Vi har et godt samarbejde med erhvervslivet

Regeringen har et godt samarbejde med erhvervslivet, lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt, efter Annette Vilhelmsen har mødt massiv kritik for at sige, at erhvervslivet har interesse i at modarbejde regeringen.

Arkivfoto. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) var torsdag i samråd for at svare på spørgsmål om en kommentar om erhvervslivet fra erhvervsminister Annette Vilhelmsen (SF).
Arkivfoto. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) var torsdag i samråd for at svare på spørgsmål om en kommentar om erhvervslivet fra erhvervsminister Annette Vilhelmsen (SF).

Det har skabt ramaskrig i den borgerlige fløj, at erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) i et interview med Kjerteminde Avis har anklaget erhvervslivet og de borgerlige partier for at have »en interesse i, at det ikke skal lykkes for den røde regering«.

Udmeldingen, som erhvervsministeren efterfølgende »præciserede« i en pressemeddelelse onsdag aften, falder da heller ikke i god jord hos statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). Hun understreger, at regeringen har et godt forhold til erhvervslivet, og at det er nødvendigt, hvis Danmark skal vriste sig fri af krisen.

- Erhvervs- og vækstministeren har jo været ude at sige, at hun ikke har udtrykt sig klart nok, og det synes jeg, vi skal tage til efterretning, og så vil jeg i øvrigt gerne sige, at regeringen har et godt samarbejde med erhvervslivet, siger Helle Thorning-Schmidt, der blandt andet peger på aftalen om akutjob.

- Det har vi blandt andet vist, da vi oprettede de her akutjob, og det vil vi også fremadrettet have. Det er så utroligt vigtigt, hvis vi skal skabe flere job i den private sektor, at vi arbejder sammen med det private erhvervsliv og ser dem som partner frem for det modsatte, siger Helle Thorning-Schmidt.

Vilhelmsens partifælle, skatteminister Holger K. Nielsen (SF), kaldte tidligere torsdag Vilhelmsens udtalelser en fejl.

- Det har hun selv sagt, det var. Hun har selv præciseret det i en pressemeddelelse i går, at det ikke var sådan, det skulle forstås, så længere er den ikke, sagde Holger K. Nielsen på vej til gruppemøde i SF, hvor han understregede, at alle kan lave fejl.

Efter udtalelserne er både Annette Vilhelmsen og statsministeren blevet indkaldt i samråd.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.