Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning: »Vi har bestemt ikke set den sidste reform«

Den radikale leder, Morten Østergaard, har i weekenden bebudet flere skrappe reformer i stil med dagpengereformen. Statsministeren er enig i reformkursen, men vil ikke forholde sig til dagpengeområdet.

Reformvejen er den rigtige vej at gå. Det betoner statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) under tirsdagens spørgetime i folketingssalen, efter økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) i weekenden har bebudet flere skrappe reformer for at gøre op med forsørgerstaten.

Den radikale leder har meldt ud, at et opgør med forsørgerstaten blandt andet skal ske på dagpengeområdet - et område, hvor Socialdemokraterne og de Radikale langt fra er enige.

Og selvom Helle Thorning-Schmidt bakker sin vicestatsminister op i behovet for reformer, vil hun direkte adspurgt ikke forholde sig til, hvad der skal ske på dagpengeområdet.

»Når Morten Østergaard har en ambition om, at vi skal have flere på arbejdsmarkedet, end der forsørges, så synes jeg da, at det er en rigtig god idé,« lyder statsministerens svar.

Hun erklærer sig samtidig positiv over for den radikale leders mål om, at tre millioner danskere konstant skal være i arbejde, men hun vil ikke gå konkret ind i, hvor der skal reformeres. Én ting vil Helle Thorning-Schmidt dog gerne fastslå:

»Vi har bestemt ikke set den sidste reform af det danske samfund.«

Under spørgetimen bekræfter statsministeren dog de rygter, der længe har svirret om, at der kommer nye initiativer på vækstområdet fra regeringens hånd.

»Nu vil regeringen lægge nye forslag frem, som skal skabe mere vækst. Det sker inden for nogle måneder,« siger Helle Thorning-Schmidt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.