Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning tror stadig på rabatten

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er ikke overrasket over, at EUs formand har skåret ned på vækstambitionerne..

Forud for genoptagelsen af EUs budgetforhandlinger er Helle Thorning stadig optimist med hensyn til at Danmark får rabat.
Forud for genoptagelsen af EUs budgetforhandlinger er Helle Thorning stadig optimist med hensyn til at Danmark får rabat.

EU's budget skal barberes længere ned og den danske rabat skal forhandles ind.

Det er statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) hovedprioriteter i de forhandlinger om EU's budget, der er genoptages her til middag. Selvom kravet om en dansk rabat på en milliard kroner i EU-kontingentet møder direkte modstand i EU-kredsen, så er Helle Thorning-Schmidt stadig optimist.

- Jeg kæmper stadig. Det er op ad bakke. Det har vi vidst hele tiden. Det har jeg også sagt hele tiden. Vi har også vidst, at det ikke ville blive nemt, og vi skal kæmpe helt til sidste time, sagde Helle Thorning-Schmidt ved ankomsten til forhandlingerne.

I EU-formand Herman Van Rompuys udspil til et budget i aftes er det samlede budget stadig på 1,01 procent af EU-landenes BNI, som i hans første udspil.

En gruppe lande af nettobetalere til EU anført af Tyskland vil have det ned under 1 procent af BNI.

- Det skal i hvert fald længere ned, end det ligger på nuværende tidspunkt. Det her er noget, vi arbejder sammen med andre lande om at sikre, sagde Helle Thorning-Schmidt, der ikke lagde op til at argumentere lige så hårdt for de klimainvesteringer, der er blevet beskåret i EU-formandens udspil.

Van Rompuy har barberet knap 10 procent af den ramme, der er øremærket til vækstinitiativer - i forhold til sit tidligere udspil - for at finde penge til landbrugsstøtte og strukturfonde.

Det overrasker ikke den danske statsminister.

- Vi har stadig en pæn modernisering i det samlede EU-budget, og det er større end det er i dag, og vi har nok hele tiden regnet med, at selvom vi kæmpede hårdt for modernisering, så var det nok et af de områder, der skulle give lidt, sagde Helle Thorning-Schmidt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks