Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning tordner mod forslag fra V og DF

Et forslag fra Venstre og Dansk Folkeparti risikerer at presse lønnen ned til 30 kroner i timen for danske lønmodtagere, lyder advarslen fra Thorning. Skræmmekampagne, svarer Venstre.

Hvis Dansk Folkeparti og Venstre kommer igennem med deres forslag om at ændre de faglige organisationers konfliktret, risikerer danske lønmodtagere at skulle acceptere en løn på 30 kroner i timen.

Sådan lyder advarslen fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ved Socialdemokraternes sommergruppemøde, der onsdag er blevet afsluttet med et pressemøde i Helsingør.

- Uden de redskaber, som Venstre og Dansk Folkeparti vil afskaffe, så har danske lønmodtagere rent ud sagt ikke en chance for at kæmpe for deres rettigheder. Det kan betyde, at der vil være timelønninger på 30 kroner i timen i Danmark, og at man ikke har mulighed for at gøre noget ved det, siger hun.

Advarslen kommer i forlængelse af, at Socialdemokraterne i dag har skudt en annoncekampagne i gang med udgangspunkt i forslaget, der har rod i konflikten mellem Restaurant Vejlegården og fagforeningen 3F.

Ifølge Socialdemokraterne betyder forslaget, at danske lønmodtagere risikerer at nå helt ned på et lønniveau på 6.000 kroner om måneden, og det kræver ifølge statsministeren en forklaring.

- Jeg synes, de bør forklare, hvad de vil med det forslag. Vi vil signalere, at vi er lodret imod det forslag. Vi vil ikke tage rettigheder fra danske lønmodtagere, siger Helle Thorning-Schmidt.

Venstre kalder Socialdemokraternes advarsel for en ren skræmmekampagne og et »pinligt forsøg« på at aflede opmærksomheden fra regeringens problemer.

- Det er jo ingen hemmelighed, at Socialdemokraterne og fagbevægelsen ikke har det så godt i øjeblikket. Men jeg synes nu at frem for at indrykke annoncer, der kun har til formål at skræmme vælgerne og tækkes fagbevægelsen, så burde Socialdemokraterne bruge deres tid på at fortælle danskerne, hvordan de vil løse nationens problemer med bl.a. stigende ledighed og en økonomi, som fortsat har behov for reformer, siger Venstres gruppeformand Kristian Jensen i en pressemeddelelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.