Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning støtter omstridt SAS-SMS

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kalder det "rigtigt godt", at finansminister Bjarne Corydon (S) sendte en SMS til kabinepersonalet i SAS midt under forhandlingerne.

Statsministeren bakker op om finansminister Bjarne Corydons (S) SMS til SAS-ansatte midt under forhandlingerne om selskabets fremtid og arbejdernes vilkår.
Statsministeren bakker op om finansminister Bjarne Corydons (S) SMS til SAS-ansatte midt under forhandlingerne om selskabets fremtid og arbejdernes vilkår.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) bakker fuldt og helt op om sin finansminister Bjarne Corydon, der lagde pres på fagforeningen for kabinepersonalet i SAS for at få dem til at acceptere en plan om lavere løn og mere arbejde for at redde flyselskabet.

Bjarne Corydon sendte personlig en SMS  til formanden for de kabineansattes fagforening, Helge Thuesen, midt under forhandlingerne.

- Jeg opfatter det som hans pligt at gøre opmærksom på præcis, hvordan tingene stod der søndag og mandag. Vi var meget bekymrede for SAS. Det var sidste chance, og vi var meget bekymrede for de mange arbejdspladser, der er tale om her. Så jeg synes, det var rigtigt god, at han gjorde fuldstændig klart over for det danske kabinepersonale, hvordan tingene hang sammen, siger Helle Thorning-Schmidt.

Statsministeren vil dog ikke svare på, om hun på forhånd vidste, at finansministeren ville sende SMS'en. Fagforeningen betragter SMS-en som utidig politisk indblanding i lønforhandlingerne. Bjarne Corydon skal forklare sig i et samråd i Folketinget. 

Deltag i debatten: Er Corydons SMS rettighed omhu eller utidig indblanding?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.