Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning skal svare på Vilhelmsens bommert

De Konservative vil have Helle Thorning-Schmidt til at svare på, om erhvervsminister Annettes Vilhelmsens udfald mod dansk erhvervsliv er udtryk for den samlede regerings holdning.

- De borgerlige partier og deres støtter i erhvervslivet har en interesse i, at det ikke skal lykkes for den røde regering.

Sådan lød det søndag fra erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) i Kjerteminde Avis, og den kommentar har fået en række borgerlige politikere op af stolen.

- Det er en af de mest tåbelige udtalelser, jeg har hørt fra en minister nogensinde, og det siger ikke så lidt. Det viser en fuldstændig manglende forståelse for, hvordan erhvervslivet arbejder, siger erhvervsordfører Brian Mikkelsen (K).

Han har kaldt statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i samråd for at få afklaret, om regeringen som helhed mener, at dansk erhvervsliv modarbejder regeringens politik.

Statsministeren har dog allerede gjort det klart, at hun mener, at Danmark har et godt forhold til erhvervslivet.

- Erhvervs- og vækstministeren har jo været ude at sige, at hun ikke har udtrykt sig klart nok, og det synes jeg, vi skal tage til efterretning, siger Helle Thorning-Schmidt, som henviser til en præcisering, Annette Vilhelmsen har udsendt efter sin uheldige udtalelse.

- Mine udtalelser om årsagen til lav vækst og arbejdsløshed var desværre uklare. Det vil jeg gerne præcisere. Faktum er, at der i virksomhederne og også hos private forbrugere er en stor opsparing, men der er også en begrænset lyst til at få de penge ud at arbejde i vores økonomi i form af forbrug og kloge investeringer i fremtiden. Det skyldes i høj grad den usikkerhed og utryghed, som krisen er årsag til, udtaler Vilhelmsen.

Venstre har dog krævet, at hun officielt undskylder sin bredside mod erhvervslivet, hvis ikke hun konkret kan pege på, hvem der modarbejder regeringen.

Annette Vilhelmsens udtalelse møder dog opbakning fra en side; centrum-venstretænketanken CEVEAs direktør, Kristian Weise, mener, at ministeren er ude i et relevant ærinde.

- Man kan diskutere formen, men hun har en væsentlig pointe. For tiden er vi vidner til noget, der mest af alt minder om en kampagne fra højrefløjen og dele af erhvervslivet, som giver det indtryk, at vi står med valget mellem at blive et u-land eller at sænke løn, skat, overførselsindkomster, forklarer han.

Set fra et kommunikationsmæssigt synspunkt er der dog ingen tvivl om, at Annette Vilhelmsen har jokket i spinaten, mener politisk kommentator Peter Mogensen. Han peger på, at Vilhelmsen ikke er helt skolet som minister endnu.

- Som minister er man simpelthen nødt til at tage tingene alvorligt. Man kan ikke bare stille sig op på en ølkasse, ligesom når man er i opposition og råbe paroler ud, siger Peter Mogensen.

Han mener dog ikke, at sagen får konsekvenser for SF-ministeren.

- Sagen kan ikke bære, at man løber stormløb mod en ny minister af den art. De andre politikere skal nok sørge for, at hun får sine tæsk, men jeg tror ikke, man skal drage længere konsekvenser af det, for det her gør hun aldrig igen, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.