Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning regner med Elbæk i mange år

Forud for samrådet om Uffe Elbæks påståede kammerateri, siger statsminister Helle Thorning Schmidt, at hun regner med ham som kulturminister mange år frem.

 - Jeg har fuld tillid til kulturministeren og regner helt bestemt med, at han er kulturminister mange år frem, siger statsministeren om nepotisme-mistanken mod Elbæk.
- Jeg har fuld tillid til kulturministeren og regner helt bestemt med, at han er kulturminister mange år frem, siger statsministeren om nepotisme-mistanken mod Elbæk.

Det bliver ikke statsminister Helle Thorning Schmidt (S), der trækker tæppet væk under kulturminister Uffe Elbæk (R). Det står klart efter Thornings ugentlige pressemøde i dag.

- Jeg kan konstatere, at kulturministeren har beklaget og undskyldt, og det synes jeg er godt, og det har jeg også taget til efterretning. Jeg har ingen grund til ikke at have tillid til kulturministeren, sagde Thorning.

Ifølge statsministeren hersker der ingen tvivl om, at den radikale minister har udvist ringe dømmekraft.

- Jeg tror, vi kan være ret sikre på, at han har lært af de fejl, han har gjort, sagde statsministeren.

Uffe Elbæk hovedpine handler om en beskyldning om kammerateri, efter at han som kulturminister har afholdt fem arrangementer på AFUK, Akademiet For Uhæmmet Kreativitet, hvor kulturministerens mand er ansat. Desuden har Elbæk, indtil han tiltrådte som minister, også siddet i bestyrelsen selv samme sted.

Hvorvidt Uffe Elbæk sidder sikkert i stolen fremover, sagde statsministeren:

- Jeg har fuld tillid til kulturministeren og regner helt bestemt med, at han er kulturminister mange år frem.

Siden sagen i sidste uge begyndte at rulle, har Uffe Elbæk dels afholdt krisemøder, hvor han har forklaret kulturordførerne om arrangementerne, og dels udsendt en skriftelig redegørelse.

Regeringens støtteparti, Enhedslisten, truede først med at vælte ministeren med at fremsætte et mistillidsvotum, men partiet har valgt at frede ham, indtil dagens samråd om sagen kl. 15.00 er overstået. Hvis støttepartiet ikke føler, at de får fyldestgørende svar fra ministeren, vil de bede statsrevisorerne at gå ind i sagen

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.