Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning opfordrer SAS-ansatte til lønnedgang

SAS står i en alvorlig situation, og derfor må man som aktionær tilslutte sig opfordringen til de ansatte om at acceptere en ringere overenskomst, siger statsministeren.

Statsministerens ugentlige pressemøde, hvor en mand blev smidt ud. Helle Thorning-Schmidt.
Statsministerens ugentlige pressemøde, hvor en mand blev smidt ud. Helle Thorning-Schmidt.

Normalt er Socialdemokraterne på lønmodtagernes side, men når det gælder flyselskabet SAS, opfordrer partiets formand, statsminister Helle Thorning-Schmidt, de ansatte til at gå ned i løn.

Det slog hun fast på sit ugentlige pressemøde tirsdag, hvor hun betegnede situationen i det fællesnordiske selskab, som den danske stat ejer en syvendedel af, som »meget alvorlig«.

- Det er vigtigt at forstå, at vi fra regeringens side udtaler os som aktionær i SAS. Som aktionær er vi nødt til at sikre, at selskabet igen giver overskud, og jeg tror ikke, de danske skatteydere ønsker, at vi skal være involveret i projekter, der i længden ikke giver overskud, sagde Helle Thorning-Schmidt.

Hun understregede desuden, at opfordringen til de ansatte, om at acceptere en ny og ringere overenskomst, ikke er i strid med socialdemokratisk politik.

- Det er socialdemokratisk politik, at statens selskaber skal give overskud. Eller er det et tab for samfundet, sagde statsministeren, der afviste at kommentere, hvorvidt det kan komme på tale at sælge den danske stats andel i SAS.

- Det vil jeg slet ikke gå ind i på nuværende tidspunkt. Vi er aktionærer og som sådan fokuserede på, hvad der skal ske her og nu, erklærede hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.