Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning maner til ro om Skats stikkertjeneste

Skatteminister Benny Engelbrechts udmelding om at genindføre Skats anonyme tiptjeneste har mødt kritik, men nu maner statsministeren til ro. Tjenesten skaber ikke stikkervirksomhed, siger hun.

»Danmark skal hverken være et overvågnings- eller stikkersamfund«, lyder det fra tidligere skatteminister Morten Østergaard (R), der i sin tid bremsede en omstridt sladrelinje i Skat.

Nu vil hans efterfølger, skatteminister Benny Engelbrecht (S), genindføre den, og det har mødt kritik fra flere sider, blandt andet fra forgængeren, der i dag er økonomi- og indenrigsminister og - som radikal partileder -regeringens nummer to.

Men regeringens nummer et, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mener ikke, at tjenesten vil skabe mistillid danskerne imellem.

»Jeg vil godt mane til meget stor ro i den sag. Hvis folk har noget, de gerne vil sige til Skat, så ringer de derind,« siger hun under tirsdagens pressemøde på Christiansborg.

Det er nemlig bare et spørgsmål om at lette arbejdet med henvendelser, når man anonymt kan give tips om sort arbejde på Skats hjemmeside.

»Det, skatteministeren gør nu, er at digitalisere det, så man kan håndtere de henvendelser i Skat. Det tror jeg, er meget fornuftigt, og der er hverken mere eller mindre stikkervirksomhed efter det her forslag. Jeg vil gerne mane til fuldstændig ro. Så store ændringer er der heller ikke tale om,« siger Helle Thorning-Schmidt.

Onsdag har Venstres Jacob Jensen (V), Torsten Schack Petersen (V) og Mads Rørvig (V) kaldt Morten Østergaard i samråd i Skatteudvalget netop for at få ham til at redegøre for, hvordan regeringen egentlig ser på »offentlige myndigheders mulighed for at bruge anonyme anmeldeordninger blandt andet i Skat og i kommunerne«.

De tre Venstre-politikere mener, at der er behov for at få en afklaring på det spørgsmål, da det lader til at de Radikale og Socialdemokraterne har forskellig holdning til spørgsmålet.

Venstre er selv imod den anonyme tippetjeneste.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.