Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning klar til at give PET flere penge

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har bedt de danske myndigheder vurdere, om politiet og efterretningstjenesterne har brug for yderligere ressourcer på baggrund af terrorangrebene i Paris.

Har politiet og efterretningstjenesterne brug for flere ressourcer til at intensivere kampen mod terror, er regeringen klar til at give dem det.

Det fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ved tirsdagens spørgetime i folketingssalen, hvor hun fortæller, at hun har bedt de danske myndigheder om at finde ud af, om der er brug for yderligere ressourcer på baggrund af sidste uges terrorangreb i Paris.

»Dansk politi og vores efterretningstjenester har før forhindret terror i Danmark. Jeg har stor tillid til vores tjenester - de gør et solidt og godt arbejde - men selvfølgelig må vi også spørge os selv, om der er erfaringer fra terrorangrebet i Paris, som er relevante for vores efterretninger. Derfor har jeg bedt de danske myndigheder om at se på, om der er brug for at styrke vores relevante tjenester - om der er brug for flere ressourcer,« siger Helle Thorning-Schmidt.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) meldte fredag ud, at hun er klar til at give politiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET) flere penge, hvis de vel at mærke selv ønsker det. Flere politikere fra begge fløje har bakket op om hendes melding.

Hverken politiet eller PET har dog ønsket at forholde sig til politikernes udmeldinger.

Oppositionsleder Lars Løkke Rasmussen (V) fastslår i folketingssalen endnu en gang, at han er »meget, meget tilfreds med«, at Helle Thorning-Schmidt vil give efterretningstjenesterne flere ressourcer.

»I en situation som den, vi nu oplever med et angreb i Paris drevet af ondskab og af et formørket menneskesyn, som gør, at det også kunne ske i vores eget land, er jeg glad for, at vi tager temperaturen på det beredskab, vi har,« siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

»Jeg vil bare bruge lejligheden til på Venstres vegne at give tilsagn i forlængelse af det, jeg sagde i sidste uge, at vi naturligvis er parat til at tage ansvaret og finde de ressourcer, der er brug for at gøre en solid efterretningstjeneste endnu stærkere.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.