Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning klar til at »fuldende« omstridt grønlandsk projekt

Regeringen respekterer det grønlandske selvstyre og arbejder på dansk lovgivning, der blåstempler Grønlands storskalalov, lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) holder fast i, at regeringen vil hjælpe Grønland med at føre storskalaprojektet ud i livet.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) holder fast i, at regeringen vil hjælpe Grønland med at føre storskalaprojektet ud i livet.

På trods af massiv kritik af den grønlandske storskalalovgivning, der åbner op for, at tusindvis af kinesere kan komme til Grønland og arbejde på kinesiske overenskomster, holder statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fast i, at regeringen vil hjælpe Grønland med at føre storskalaprojektet ud i livet.

- Grundlaget for hele regeringens tilgang til det her storskalaprojekt er, at vi accepterer selvstyreloven, der blev vedtaget af et meget bredt flertal i Folketinget, siger Helle Thorning-Schmidt på årets første tirsdagspressemøde.

Det er nødvendigt at ændre dansk lovgivning for at opfylde grønlændernes ønske, og det arbejde er regeringen allerede i gang med.

- Vi respekterer den kompetencefordeling, der er mellem Danmark og Grønland, og vi respekterer selvfølgelig også de beslutninger, selvstyret tager på de områder, som selvstyret har overtaget. Derfor ønsker regeringen at imødekomme Grønlands ønsker i forhold til dansk lovgivning om opholds- og arbejdstilladelse - den lovgivning, som skal supplere storskalaprojektet i Grønland, siger Helle Thorning-Schmidt om det danske lovbidrag, der er »med til at fuldende« den grønlandske beslutning om storskalaprojektet.

Det grønlandske styre ønsker også at nedsætte en dansk-grønlandsk arbejdsgruppe for at se på, hvordan man i fællesskab kan sikre en samfundsgavnlig udvinding af Grønlands naturressourcer. Det projekt er regeringen klar til at se nærmere på.

- Vi er parate til at gå konstruktivt ind i spørgsmålet, siger Helle Thorning-Schmidt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.