Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning ikke med i nordisk fordømmelse af Israel

Statsminister Helle Thorning-Schmidt er ikke medunderskriver af en fælles udtalelse om Israel fra de nordiske S-ledere.

Det vækker undren og kritik, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ikke har underskrevet en fælles udtalelse fra de fire øvrige socialdemokratiske formænd i Norden om Gaza og Israel.
Det vækker undren og kritik, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ikke har underskrevet en fælles udtalelse fra de fire øvrige socialdemokratiske formænd i Norden om Gaza og Israel.

Det vækker undren og kritik, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ikke har underskrevet en fælles udtalelse fra de fire øvrige socialdemokratiske formænd i Norden om Gaza og Israel. Det skriver Politiken.

De socialdemokratiske partiledere fra Norge, Sverige, Finland og Island udsendte i weekenden en erklæring, hvor de opfordrer Israel til at ophæve besættelsen af Vestbredden, blokaden af Gaza og til at afvikle bosættelsespolitikken.

Den nordiske S-udtalelse adskiller fra en nylig udtalelse fra EUs udenrigsministre, da den »fordømmer Israels anvendelse af uproportionel vold, som strider mod folkeretten og grundlæggende humanitære principper«.

Den danske statsministers afslag på at skrive under undrer hendes tidligere udenrigsminister, Holger K. Nielsen (SF).

»Jeg er uforstående over for, at de danske socialdemokrater ikke er med,« sige han til Politiken og afviser, at Thornings manglende underskrift kan tilskrives historisk betingede tætte bånd mellem danske socialdemokrater og Israel. Han påpeger, at retorikken over for Israel i Mogens Lykketofts (S) tid som udenrigsminister blev skærpet markant.

Mogens Lykketoft afviser at kommentere Thornings tilgang til sagen, men skriver i en mail til Politiken, at han er »helt enig« i de fire partilederes udtalelse.

Folketingskandidat Peter Hummelgaard Thomsen (S) siger til avisen, at han gerne havde set, at statsministeren havde skrevet under, og Enhedslistens Per Clausen (Ø) klandrer regeringen for at have forholdt sig »pinligt« passivt til konflikten.

Det har ikke været muligt for Politiken at få en kommentar fra statsministeren. Men fungerende politisk ordfører Ane Halsboe-Jørgensen (S) siger til avisen, at regeringen føler sig fuldt dækket ind af EUs konklusioner.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.