Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning: Hercules-flyet lander i løbet af dagen i Frankrig

Med det danske bidrag til Frankrigs operation i Mali er Danmark med til at forhindre, at det vestafrikanske land bliver et fristed for terrorister, siger statsministeren.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Tirsdag klokken 13 fremsatte regeringen et forslag om at sende et Hercules-transportfly til det uroplagede vestafrikanske land Mali. Flyet er allerede på vingerne, bekræfter Flyvertaktisk Kommando, og ifølge statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er Hercules-flyet parat til at deltage i missionen, så snart Folketinget stemmer for.

- Det lander her i løbet af dagen i Frankrig, og så snart Folketinget har vedtaget det beslutningsforslag, vi lægger frem, kan flyet indgå i operationen og få tildelt transportopgaver, sagde statsministeren, der betegner situationen i Mali som »dybt bekymrende«.

- Oprørere og terroristgrupper kontrollerer i øjeblikket halvdelen af Malis territorium, og Frankrigs militæroperation og Danmarks bidrag sker inden for den resolution, som FN har besluttet i december, sagde Thorning på sit ugentlige pressemøde.

Mandag blev regeringens ønske om at sende transportflyet af sted godkendt i Udenrigspolitisk Nævn, og tirsdag skal Folketingets partier så stemme om forslaget ved 1. behandling. Forslaget får opbakning fra alle undtagen Enhedslisten, og det ventes at blive endeligt godkendt senere tirsdag.

- Der er ikke nogen tvivl om, at den aktion, der nu sættes i gang, er helt afgørende for at forhindre, at Mali bliver et fristed for islamistiske terrornetværk og andre, og vi deltager selvfølgelig også af hensyn til den sikkerhed, vi skal have i Europa, sagde statsministeren på sit pressemøde på Christiansborg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.