Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning har ikke længere Europas yngste hold

Ud med regeringens yngste minister – ind med den ældste.

Det var virkeligheden, da SFs nye formand Annette Vilhelmsen fyrede tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen og erstattede ham med Holger K. Nielsen.

Siden er Holger K. så blevet overgået som regeringens alderspræsident, da Marianne Jelved i sidste uge blev udpeget til ny kulturminister efter Uffe Elbæks farvel.

Dermed er aldersgennemsnittet i regeringen steget betragteligt, og det betyder også, at Danmark ikke længere har Europas yngste regering, viser en opgørelse, metroXpress har foretaget.

Da Thorning-regeringen trådte til sidste år, var den ifølge en analyse i Ugebrevet A4 Europas yngste med Estland på en andenplads, men sådan er det ikke længere:

Mens de danske ministres gennemsnitsalder ved tiltrædelsen var under 43 år, er den i dag krøbet op på 45,7. Dermed er de danske ministre gennemsnitligt næsten et år ældre end i Estland, hvor regeringsmedlemmerne i dag i snit er 44,9 år gamle.

Det kan imidlertid vise sig at blive en fordel for regeringen, at den er ældet en smule, mener forsker i politisk marketing på Københavns Universitet, Sigge Winther Nielsen.

- Centrale folk i regeringen har draget den lære, at det nok er meget fint at have nogen, der ved noget om, hvordan det foregik i gamle dage, siger han til metroXpress med henvisning til de to nye ministre Marianne Jelved (R) og Holger K. Nielsen (SF), der begge var partiformænd under Nyrup-regeringen i 90erne.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.