Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning grillet om Corydons SAS-SMS

Statsministeren måtte stå på mål for en byge af spørgsmål om Corydons meget omdiskuterede SMS til SAS-ansatte.

Dansk Folkeparti har svært ved at forstå, hvordan statsminister Helle Thorning-Schmidt kan forsvare finansminister Bjarne Corydons SMS til kabinepersonalet i SAS. Men Thorning mener, man bør takke finansministeren.
Dansk Folkeparti har svært ved at forstå, hvordan statsminister Helle Thorning-Schmidt kan forsvare finansminister Bjarne Corydons SMS til kabinepersonalet i SAS. Men Thorning mener, man bør takke finansministeren.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) måtte onsdag i folketingssalen stå på mål for en byge af spørgsmål om den meget omdiskuterede SMS, som finansminister Bjarne Corydon (S) sendte til formanden for de kabineansattes fagforening, Helge Thuesen, under de tilspidsede lønforhandlinger i SAS.

Særligt Dansk Folkeparti er kritiske over for finansministerens indblanding, som DF-formand Kristian Thulesen Dahl, kalder »principielt skelsættende«.

- Jeg oplever, at personaleorganisationerne faktisk tager et kæmpe ansvar og går ind og forhandler og er villige til at gå ned i løn og op i arbejdstid for at hjælpe SAS igennem den økonomiske krise, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Hvorfor synes statsministeren så ikke, det er sådan, det skal foregå? Hvorfor finder statsministeren, at det er naturligt, at finansministeren begynder at intervenere direkte i forhandlingslokalet? lyder det fra DF-formanden.

Også Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl, er uforstående over for SMSen. Han kalder det et godt princip gennem mange år, at politikere ikke har blandet sig i faglige forhandlinger.

- Personalet i SAS er vel dem, der ved bedst, hvordan situationen har været, og derfor selvfølgelig ageret fuldt ansvarligt ud fra det og ikke ladet sig påvirke af folk, der ringer eller SMSer, siger han.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviser dog kritikken. Hun mener, at finansministeren har gjort sin pligt.

- Vores opgave - finansministerens opgave - har været i et fuldstændigt klart sprog, så det ikke kunne misforstås på nogen måde, at fortælle hvordan tingene hang sammen, siger hun.

- Derfor synes jeg, vi skal sige tak til finansministeren, fordi han har arbejdet så grundigt med den her sag.

Helle Thorning-Schmidt understreger, at SAS med stor sandsynlighed ikke var overlevet, hvis ikke de ansatte havde accepteret forringelser af deres ansættelsesvilkår.

- Det, finansministeren gjorde i lige præcis de timer, var at kæmpe med næb og kløer for, at vi i dag stadig har et SAS. Skulle jeg være utilfreds med, at statsministeren gjorde det? Nej. Jeg er stolt af, at vi har en finansminister, som har kæmpet og gjort alt, hvad der overhovedet var muligt for, at vi i dag har et SAS, siger Helle Thorning-Schmidt.

Afvisningen stopper dog ikke diskussionen om den meget omtalte SMS. Dansk Folkeparti har nemlig indkaldt finansministeren i samråd på grund af SMSen.

Deltag i debatten: Er Corydons SMS rettighed omhu eller utidig indblanding?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.