Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning genopliver veto-trussel

Statsministeren er stadig parat til at nedlægge veto i EUs budgetforhandlinger, hvis Danmark ikke får en milliard kroner i rabat. Det siger hun forud for topmødet torsdag.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Hvis Danmark ikke får rabat på én milliard kroner i EU-kontingentet, så vil statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) blokere for EUs budget. Sådan lyder truslen fra Thorning forud for de afgørende forhandlinger sidst på ugen.

- Det er stadig sådan, at vi ønsker en milliard i dansk rabat, og det er det, vi arbejdet meget hårdt på i øjeblikket, siger statsministeren.

Spørgsmål: Så hedder det stadig sådan, at der er en milliard i dansk rabat, eller også er der ingen budgetaftale?

- Det hedder stadig sådan, ja, fastslår Helle Thorning-Schmidt, der dermed er parat til at bruge dansk veto, hvis hun ikke får sin vilje.

Torsdag og fredag mødes Thorning med EUs øvrige stats- og regeringschefer til topmøde i Bruxelles for at fastlægge EUs budget for perioden 2014-2020. I november måtte de tage hjem fra topmødet uden resultater, da forhandlingerne brød sammen.

Europaminister Nicolai Wammen (S) deltager mandag i det sidste ministermøde inden topmødet. Her får medlemslandenes europaministre mulighed for at gøre deres nationale prioriteter klar over for Det Europæiske Råds formand, Herman Van Rompuy.

Budskabet fra Wammen er klart:

- En dansk rabat på budgettet og et mindre budget hvor pengene bruges bedre til at skabe job og vækst, forklarer ministeren i en pressemeddelelse.

Forud for forhandlingerne om EU-budgettet har Nicolai Wammen haft cirka 200 officielle møder med sine europæiske kolleger.

- Forhandlingerne er nu gået ind i den afgørende fase, og der er intet, der er afgjort. Der er til gengæld ingen tvivl om, at vi står over for benhårde forhandlinger, siger den danske europaminister.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.